Eminem kiest winnaar van zijn #GodzillaChallenge

Eminem kiest winnaar van zijn #GodzillaChallenge
Isopix

Eminem daagde vorige maand zijn fans via sociale media uit om mee te doen aan de #GodzillaChallenge. Een challenge waarin fans van de rapper het razendsnelle rapstuk uit het lied Godzilla foutloos moesten na rappen. Nu heeft Eminem de winnaar van de challenge persoonlijk bekendgemaakt.

De #GodzillaChallenge hield de voorbije maand alle fans van Eminem in de ban. Iedereen deelde zijn of haar versie van Godzilla, een lied op Eminems nieuwste album ‘To Be Murdered By’. Uit een resem inzendingen heeft de Amerikaanse rapper nu zelf een winnaar gekozen.

Multitasken

De #GodzillaChallenge was niet niks. Fans die meededen moesten maar liefst 224 woorden rappen in 30 seconden. Dat zijn ongeveer 7,23 woorden per seconde. Toch slaagden veel mensen erin om die uitdaging zonder al te veel problemen tot een goed einde te brengen. Twitter, TikTok en Instagram stonden vol rap filmpjes.

Toch stak er één filmpje met kop en schouders bovenuit. Triller-gebruiker JackSherlock rapte namelijk zonder problemen het stuk terwijl hij al zijn Eminem merchandise liet zien. Redenen genoeg voor Eminem om de jongen persoonlijk te feliciteren met zijn versie. De Amerikaanse rapper deelde het filmpje van Jack op zijn eigen Instagram met bijschrift: “Godzilla, fire spitter, monster...Shout out naar mijn homie jacksherlock1 die de eerste plek van de #GodzillaChallenge heeft ingenomen.”

Videoclip

Het lied Godzilla is een samenwerking tussen Eminem en rapper Juice WRLD. Die laatste overleed eind vorig jaar nadat hij onwel werd op het vliegveld van de Amerikaanse stad Chicago. Eminem besloot Godzilla volledig aan hem op te dragen, en hem in de videoclip te eren. Zo werd de videoclip geregisseerd door Cole Benett, een regisseur die zeer nauw samenwerkte met Juice WRLD. Op het einde van de video zijn er beelden van de overleden rapper te zien, waarbij hij motiverende woorden spreekt.

“Ik hoop dat iedereen een goeie dag heeft. Ik hoop dat iedereen vandaag iets bereikt heeft. En zelfs als je vandaag niks bereikt hebt, laat je niet ontmoedigen. Probeer morgen iets te bereiken, of de dag nadien … Als iemand iets ernstigs meemaakt, ik hoop en bid dat je erdoor geraakt. Weet dat je de kracht hebt om door eender wat te geraken. Hoe erg het ook lijkt.”

Gesponsorde artikelen