Dat het in je tienerjaren niet altijd meezit, dat denken we wel, maar is dat dan ook zo? En zo ja, wanneer wordt het dan beter? Volgens een onderzoek van The Nielsen Company is het alleszins niet als je midden de vijftig bent, want dan zeggen het meeste aantal mensen dat ze zich niet zo happy voelen. Over het algemeen geldt: hoe jonger en ouder, hoe beter.
Wat is er erger, je tienerjaren of je midlifecrisis? Er wordt al jaren over gedebatteerd, maar onderzoeksbureau The Nielsen Company denkt toch een deel van het antwoord gevonden te hebben. Zij vroegen aan duizenden mensen om op een schaal van één tot tien aan te duiden hoe gelukkig ze waren. En wat blijkt? Zelfs de midlifecrisis is eigenlijk niet het moment om je zorgen te maken.
Want ’t is in je vroege twintiger jaren dat je ’t gelukkigst bent. Tenminste, tenzij je van plan bent om heel oud te worden, want ook dan wordt het beter. Blijkt dus dat die mensen die claimen dat je niet weet wat je mist als je zo jong bent, toch gelijk hebben. Begin de dertig gaat het namelijk stijl naar beneden met al dat geluk. Tot begin de vijftig, wanneer mensen zichzelf en hun geluk maar een magere 6,2 op tien.
Volgens The Nielsen Company komt dat omdat de meeste mensen op dat moment ook het meeste zorgen hebben. Ze moeten hun kinderen naar de universiteit sturen, maar de hypotheek is nog niet afbetaald. Vaak voelen mensen dan toch ook nog die midlifecrisis en komen de eerste medische problemen ook naar boven. Genieten van je twenties is dus de boodschap.