‘Enola Holmes’ regisseur bevestigt: “Gesprekken gehad over sequel”

Enola Holmes is nog maar sinds 23 september via Netflix te bekijken, en nu al is de film de meest populaire ooit op het streamingplatform. Dat kon ook moeilijk anders, als je ziet hoe de cast van de film eruit ziet. Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown speelt de hoofdrol, en wordt bijgestaan door onder andere Henry Cavill, Sam Claflin en Fiona Shaw.

Enola Holmes is het jongere zusje van Sherlock Holmes. Ze is nog jong, maar dat wil niet zeggen dat ze niet voor zichzelf kan opkomen. Integendeel: in Enola Holmes gaat het meisje op zoek naar haar moeder. Haar broers vinden haar manieren niet oké, maar Enola is hen te slim af.

Sterrencast

Enola Holmes is sinds 23 september te bekijken via Netflix. De film werd al meteen een hit, en da’s ergens ook logisch, want op de castinglijst prijken verschillende bekende koppen. Het hoofdpersonage wordt vertolkt door Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown.

Haar oudere broers Sherlock en Mycroft worden gespeeld door respectievelijk Henry Cavill (The Witcher en Superman) en Sam Claflin (Me Before You, The Hunger Games). De lijst wordt aangevuld met onder andere Fiona Shaw (Killing Eve, Fleabag) en Frances de la Tour (Alice in Wonderland).

Enola Holmes 2

Regisseur Harry Bradbeer is enorm tevreden met het resultaat, en dat kan ook bijna niet anders, want Enola Holmes kreeg een score van maar liefst 92 procent op Rotten Tomatoes. Zowel kijkers als critici zijn fan van het verhaal én de acteerprestaties.

De regisseur sprak met entertainmentwebsite Decider en liet vallen dat er wel eens een Enola Holmes 2 zou kunnen komen. “Er zijn gesprekken aan de gang, ja”, vertelde hij. “Ik kan nog niet veel zeggen, dat zou gek zijn. Ik denk dat we het allemaal fantastisch zouden vinden als dit gebeurt.”

Fingers crossed, dus, en genieten van de eerste Enola Holmes-film!

Meer
Lees meer...