“Eurovisiesongfestival gaat dit jaar hoe dan ook door”

Edsilia Rombley, een van de presentatrices van het komende Eurovisiesongfestival, heeft vooruitgeblikt naar het evenement. Daarbij bevestigde ze dat Eurovisie in 2021 hoe dan ook doorgaat. Onder welke vorm dat zal zijn, is wel nog niet duidelijk. Daarvoor liggen vier scenario’s op tafel.

Het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam mocht door het coronavirus niet doorgaan. Maar uitstel is geen afstel, want in 2021 komt de liedjeswedstrijd toch naar Nederland. De twee halve finales in Rotterdam staan gepland op 18 en 20 mei en de finale is op 22 mei 2021. De 41 landen die voorzien waren om dit jaar mee te doen, zijn er ook volgend jaar allemaal bij.

Aangepaste regels

Het voorbije jaar heeft de organisatie van het Eurovisiesongfestival er alles aan gedaan om een nieuw uitstel te vermijden. Zo werd deze zomer al beslist dat dat backing vocals niet per se live moeten gebracht worden. Recent kwam naar buiten dat er zelfs gedacht wordt aan optredens op voorhand opnemen.

Wat er ook gebeurt, of hoe de situatie rond het coronavirus in mei is: dat het Eurovisiesongfestival in 2021 doorgaat, staat vast. Dat is nogmaals bevestigd door presentatrice Edsilia Rombley in een interview met NPO Radio 1. “Het is allemaal heel spannend. Maar het gaat hoe dan ook door. We hebben vorig jaar bewezen dat het kan op een bepaalde manier en daar gaan we dit jaar gewoon een combinatie van maken”, klinkt het.

4 scenario’s

De organisatie van het evenement deelt die boodschap: “We blijven het herhalen: het Eurovisiesongfestival gaat hoe dan ook door. We hebben vier verschillende scenario’s ontwikkeld waarmee het festival in elke mogelijke denkbare situatie plaats kan vinden en er een nieuwe winnaar gekozen kan worden. Met de situatie waar we nu in zitten en de maatregelen die nu gelden, is een vol Ahoy in mei 2021 nu lastig voor te stellen.”

“Toch is de keuze voor een uiteindelijk scenario nog niet genomen en liggen alle vier scenario’s nog op tafel. Komende weken zal de uiteindelijke richting bepaald worden en weten we hoe het meest historische Eurovisie Songfestival tot nu toe eruit gaat zien. En dan nog houden we de mogelijkheid open om als dat mogelijk is op- of af te schalen”, besluit de organisatie van het Songfestival.

Meer
Lees meer...