Eurovisiesongfestival: Neemt Dannii Minogue deel voor Australië?

Op sociale media is er speculatie ontstaan over een eventuele deelname van Dannii Minogue aan het komende Eurovisiesongfestival. De Australische zangeres reageerde namelijk nogal cryptisch op een post op Twitter/X over het podiumdesign van het evenement. Officieel is het nieuws wel nog niet.

Het komende Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden krijgt er mogelijk een grote naam bij op de deelnemerslijst. Eerder was al bekendgemaakt dat Olly Alexander (Years & Years) de inzending van het Verenigd Koninkrijk zal verzorgen en daar komt nu dus nog een bekende artiest bij. Er zijn namelijk geruchten dat de 52-jarige zangeres Dannii Minogue voor Australië zal deelnemen.

Australië

Tot begin deze maand was de deelname van Australië nog onzeker. Het contract van Australië, dat sinds 2015 mag deelnemen door de populariteit van het Eurovisiesongfestival in het land, liep namelijk af. Maar toen begin december de deelnemerslijst bekendgemaakt werd, stond Australië daar gewoon op.

Daardoor zien we dus in mei mogelijk Dannii Minogue aan het werk op het Eurovisiesongfestival. Toen de organisatie gisteren op Twitter/X beelden deelde van hoe het podium er zal uitzien in Malmö reageerde de zangeres daar namelijk op. Ze deelde die post toen met de beelden “Het podium is klaar… en het aftellen is begonnen!”. Het Eurovisiesongfestival reageerde daaronder met “Ik … begin me af te vragen”.

Australia Decides

Hoewel de cryptische boodschap van Dannii Minogue velen doet dromen van haar deelname bestaat de kans ook dat de Australië op iets anders alludeert. De laatste jaren is Dannii Minogue namelijk niet meer zo actief als zangeres, maar wel als presentatrice. Mogelijk zal ze dit jaar dus de nationale voorronde Australia Decides presenteren. Daar zal dan de echte inzending gekozen worden.

Meer
Lees meer...