Eurovisiesongfestival: Jérémie Makiese vermaakt de pers met zijn dansmoves op turquoise loper

Het Eurovisiesongfestival lijkt voor de gemiddelde kijker waarschijnlijk een evenement van één of hooguit enkele dagen. In werkelijkheid hebben de deelnemende artiesten en hun entourage ter plaatse twee weken lang een bomvolle agenda. Een van die tradities is de voorstelling van alle landen op een meterslange turquoise loper langs de verzamelde internationale pers. Onze Belgische deelnemer Jérémie Markiese verraste daar alvast enkelen met zijn dansmoves.

Ongeveer één week geleden reisde Jérémie Makiese met de rest van de Belgische delegatie naar Turijn. Daar begon voor hem ongetwijfeld het grootste avontuur van zijn leven. Vorige week zat de agenda van de 21-jarige Belg alvast bomvol met een eerste repetitie op dinsdag, een volgende op vrijdag en tussendoor heel wat persverplichtingen.

Jérémie Makiese en zijn vier dansers

Afgelopen zondag was het dan tijd voor de traditionele turquoise loper. Daarop paraderen de 40 deelnemende landen van dit Eurovisiesongfestival één voor één langs de aanwezige pers die de kans krijgt om vragen te stellen. Maar nog vaker dan enkel vragen stellen, proberen journalisten de artiesten een deel van hun nummer te doen zingen of een andere korte act op te voeren.

Wiwibloggs, de grootste fansite over het Eurovisiesongfestival ter wereld, slaagde daar bij Jérémie Makiese en zijn vier dansers wonderwel in. Zij brachten een korte, artistieke dans die later uiteraard op Instagram verscheen. Het leverde alvast een grappige video op.

Woensdag dress rehearsal

Om te weten of Jérémie ook tijdens zijn optreden meer aan het dansen slaat, moeten we wachten tot woensdagmiddag vanaf 15 uur. Dan krijgt hij een volgende keer de kans om te repeteren op het podium van de concerthal PalaOlimpico in Turijn tijdens de zogenaamde dress rehearsal. Enkele uren later staat er al een volgende dress rehearsal geprogrammeerd. Die generale repetitie doet echter ook dienst als jurywedstrijd. Daar valt er dus al de helft van de punten te verdienen. Het publiek zelf stemt de dag erna tijdens de liveshow.

Fansite Wiwibloggs kreeg een privédansvoorstelling van de Belgische delegatie:

Jérémie Makiese deelde ook zelf enkele foto’s en filmpjes vanop de turquoise loper:

België is voor het eerst te zien in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 12 mei.

Meer
Lees meer...