Eurovisiesongfestival: Bekijk hier de tweede repetitie van onze Belgische inzending Jérémie Makiese

Jérémie Makiese heeft zijn tweede repetitie op het Eurovisiesongfestival in Turijn achter de rug. Na afloop deelde de organisatie een kort fragment daarvan op YouTube.

Jérémie Makiese zal volgende week België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Zijn nummer Miss You kennen we ondertussen al een tijdje. Eerder deze week stond hij dan een eerste keer op het podium in Turijn tijdens de eerste repetitie.

Vier dansers

Van die eerste repetitie waren geen officiële beelden beschikbaar, al konden wel al een glimp opvangen van de act en de outfit van Jérémie Makiese. Na zijn tweede repetitie, vrijdagnamiddag, deelde de organisatie wel een kort fragment van zo’n 45 seconden op YouTube.

In dat fragment zien we de jonge Belg aan het werk met zijn vier achtergronddansers. Tijdens de live repetitie was te zien hoe Jérémie aan het begin van zijn optreden alleen op het podium staat. Pas na iets minder dan een minuut krijgt hij het gezelschap van de dansers, die ook tot het einde van zijn act blijven.

Dress rehearsel op woensdag 11 mei

De volgende keer dat Jérémie Makiese het podium in Turijn zal betreden, is woensdag 11 mei tijdens de zogenaamde dress rehearsel, die begint om 15 uur. Enkele uren later staat er al een volgende dress rehearsel geprogrammeerd. Die generale repetitie doet echter ook dienst als jurywedstrijd. Daar valt er dus al de helft van de punten te verdienen. Het publiek zelf stemt de dag erna tijdens de liveshow.

Bekijk hier een fragment uit de tweede repetitie van Jérémie Makiese met Miss You:

België is voor het eerst te zien in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 12 mei.

Meer
Lees meer...