Left Right
scrollTop top

Facebook lanceert Campus-functie voor studenten: coronaproof sociaal leven online


Facebook Campus
© EPA

Facebook heeft de nieuwe functie Facebook Campus aangekondigd in een persbericht. Het gaat om een nieuwe modus binnen het sociale netwerk waarin studenten enkel posts en groepen zullen zien van de eigen universiteit. Facebook Campus zal onder meer bestaan uit een eigen Newsfeed, manieren om medestudenten te vinden per vak en verschillende chatrooms per universiteit.

Facebook

Facebook Campus wordt een nieuw onderdeel binnen de Facebook-app. Na de coronacrisis zullen er per universiteit ook fysieke evenementen in kunnen worden aangemaakt.

Studenten, die in de Facebook Campus van een bepaalde universiteit terecht willen komen, moeten hun officieel e-mailadres van de universiteit indienen en hun (voorlopig) afstudeerjaar. Daarna maakt Facebook voor de gebruiker een speciaal universiteitsprofiel aan, waarop studenten interesses kunnen toevoegen en vakken die ze volgen. Op die manier wil Facebook het in deze tijden voor studenten gemakkelijker maken om vrienden te maken.

Back to the roots

Momenteel wordt Facebook Campus getest op dertig Amerikaanse universiteiten. Wanneer de functie naar de Belgische universiteiten en hogescholen komt, is nog niet geweten.

Deze Campus-functie doet erg denken aan de start van Facebook in 2004. CEO Mark Zuckerberg richtte het sociale netwerk destijds op als online ontmoetingsplaats voor studenten aan de prestigieuze Harvard Universiteit. Toen heette de website trouwens nog Thefacebook. Enkele jaren later werd Facebook toegankelijk voor het grote publiek met een internationaal monstersucces als gevolg.

(Facebook voegt Messenger en Instagram-chats samen.)

Zuckerberg verhoord door Amerikaanse overheid

EPA

Facebook-CEO Mark Zuckerberg werd eind augustus verhoord door het Amerikaanse federale agentschap voor de bescherming van consumenten. Dat meldt de nieuwswebsite Politico. Het gaat om een onderzoek naar eventueel misbruik van de dominante positie die technologiereuzen hebben.

Facebook heeft het nieuws niet bevestigd, maar liet wel weten dat toplui van het bedrijf regelmatig gehoord worden in zittingen van de Federal Trade Commission (FTC). Ook die commissie is bevoegd voor de concurrentiecontrole. “We zijn geëngageerd om samen te werken met het onderzoek van de FTC en om te antwoorden op vragen die ze zou kunnen hebben”, klonk het bij Facebook.

Enkele anonieme bronnen laten aan Politico weten dat het verhoor van Zuckerberg niet automatisch wil zeggen dat het agentschap Facebook ook zal vervolgen vanwege het niet respecteren van de concurrentie.

(TikTok onder vuur voor zelfmoordvideo.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810