Left Right
scrollTop top

Facebook voegt Messenger en Instagram samen


Facebook Instagram Messenger
© Facebook

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg kondigde het ondertussen al meer dan een jaar geleden aan, maar nu is het toch zover: Instagram Direct (het chatsysteem van Instagram) verdwijnt, en maakt plaats voor Facebook Messenger. Dat wil onder andere zeggen dat gebruikers content van de ene app zullen kunnen doorsturen naar de andere.

In verschillende landen (niet België) kunnen mensen hun Instagram-app updaten. Als ze dat doen, zullen ze merken dat het systeem om privéberichten te versturen helemaal is veranderd. Da’s ook logisch, want Instagram Direct is (bij hen) verdwenen.

De verandering is eigenlijk al in maart vorig jaar aangekondigd. Toen heeft Facebook-CEO Mark Zuckerberg z’n nieuwe doelen voorgesteld: Instagram, Messenger en WhatsApp laten samensmelten. En nu heeft Facebook (in bepaalde landen) de eerste stap naar dat doel gezet.

Content tussen platformen

Instagram Direct (het chatsysteem van Instagram) is namelijk verdwenen, en heeft plaats gemaakt voor Facebook Messenger. Dat houdt in dat gebruikers chats, foto’s en video’s van het ene platform naar het andere zullen kunnen versturen, een primeur.

Daarvoor zullen ze wel specifiek toestemming moeten geven, omdat hun profielen zullen moeten samengevoegd worden. Eens gebruikers dat doen zullen ze bijvoorbeeld Instagram-video’s kunnen bekijken tijdens een videogesprek via Messenger, selfiestickers kunnen sturen en verdwijnende berichten kunnen sturen.

“Binnenkort wereldwijd”

“We hebben de Messenger– en Instagram-ervaring aan elkaar gelinkt, om sommige van de beste features van Messenger naar Instagram te brengen”, klinkt het bij Adam Mosseri en Stan Chudnovski (de bazen van respectievelijk Instagram en Messenger) in een statement.

Facebook Instagram Messenger
Facebook

De nieuwe feature wordt volgens Facebook in “een paar landen” direct uitgerold, en “binnenkort wereldwijd”. Hoe WhatsApp, de tweede stap van het plan, er nog aan kan toegevoegd worden, wordt met geen woord over gerept.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170