‘Fate: The Winx Saga’ seizoen 2: Bekijk hier de eerste clip

Deze week is het Geeked Week op Netflix! Dat wil zeggen dat de streamingdienst veel exclusieve dingen onthult over onze favoriete series en films. Eén daarvan is ongetwijfeld de serie Fate: The Winx Saga, een reboot van de populaire tekenfilmreeks Winx Club op Nickelodeon. De nieuwe live action-serie zou een tweede seizoen krijgen en daar krijgen we nu dus een eerste clip van te zien.

Speciaal voor Geeked Week onthulde Netflix een allereerste blik op Fate: The Winx Saga seizoen 2. Daarin maken we kennis met de geliefde aardfee uit de originele animatiereeks: Flora. In de reboot wordt Flora, vertolkt door The Expanding Universe of Ashley Garcia-ster Paulina Chávez, geïntroduceerd als het nichtje van Terra. Daarnaast komen we ook te weten dat we het tweede seizoen ergens deze herfst mogen verwachten. Een exacte releasedatum is er nog niet.

Recap seizoen 1

Fate: The Winx Saga is gebaseerd op de razend populaire animatieserie Winx Club van Nickelodeon uit 2004. De nieuwe Netflixreeks kreeg in het begin wat kritiek te verduren door het witwassen van de originele Winx Club-personages. Daarnaast zouden ze ook gebruikmaken van te veel clichés. Desondanks groeide de serie uit tot een sensatie, waardoor de streamingdienst een tweede seizoen bestelde slechts een maand na de release.

Het eerste seizoen eindigde – spoiler alert – met de overname van Alfea door Rosalind (Lesley Sharp) na het vermoorden van directrice Farah Dowling (Eve Best). Rosalind zal dus in het tweede seizoen de leiding hebben over de school samen met Andreas (Ken Duken) en Queen Luna (Kate Fleetwood), de moeder van Stella. Andreas, de vader van Sky, werd tot voor kort nog voor dood gehouden, maar dook dus opnieuw op in de finale van seizoen 1. Wat trainer Silva in de problemen bracht. Er staat onze feeën dus nog een uitdagend academiejaar te wachten in seizoen 2.

Seizoen 2

In de recent onthulde clip van het tweede seizoen zien we Terra (Eliot Salt) bezig in het bos terwijl ze met haar broer Sam (Jacob Dudman) aan het videobellen is. Plots hoort ze iets, en zien we stengels bewegen rondom haar, waarna er een meisje van achter een boom tevoorschijn komt. Terra herkent haar als haar nichtje Flora en de twee vliegen elkaar in de armen. Hoe zij in het groepje van Bloom, Stella, Musa en Aisha zal passen, is nog niet geweten. Daarnaast lijken de twee nichten ook bijna identieke krachten te hebben.

Naast de komst van een nieuwe fee zullen ook de specialists een nieuwe toevoeging krijgen. Dat zal Grey zijn, die zal worden vertolkt door acteur Brandon Grace.

Een extra leuk weetje: coacteurs Abigail Cowen (Bloom) en Danny Griffin (Sky) zijn een koppel in real life. Neem maar eens een kijkje op hun Instagrampagina’s.

Bekijk de eerste clip van Fate: The Winx Saga seizoen 2 hieronder:

Kijk terwijl je wacht op Fate: The Winx Saga seizoen 2 eens in onze top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...