Netflix onthult eerste blik op Jenna Ortega als Wednesday Addams

Netflix heeft onlangs de eerste beelden vrijgegeven van Wednesday. De aankomende reeks draait rond de dochter Wednesday Addams uit The Addams Family en is van de hand van Tim Burton. We komen nu eindelijk te weten wie er in de huid van het hoofdpersonage zal kruipen.

Tim Burtons reboot van The Addams Family heeft eindelijk zijn hoofdrolspeelster onthuld. Zo zal Jenna Ortega de rol van Wednesday Addams vertolken in de langverwachte Netflixserie Wednesday. Dat zien we in een officiële teaser. De reeks zou later dit jaar op de streamingdienst verschijnen. Maar wanneer dit precies zal zijn, is nog niet geweten.

Wednesday

Wednesday zal de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy volgen. In het eerste seizoen zullen we zien hoe Wednesday haar opkomende paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen. Daarnaast moet ze ook op zoek naar een gruwelijke seriemoordenaar die haar stad terroriseert. Maar ze zal ook bezig zijn met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook te maken krijgt met de gewoonlijke problemen van een tienermeisje.

Veel meer dan dat actrice Jenna Ortega de hoofdrol van Wednesday Addams op zich zal nemen, onthult de teaser echter niet. Daarin zien we haar wel met de herkenbare twee vlechtjes en een zwart jurkje met witte kraag. Ook horen we op het einde het bekende deuntje met de vingerknippen. Ortega is gekend van haar rollen in o.a. in Yes Day, Scream 5, The Fallout en You seizoen 2.

Cast en crew

In de live action-films uit 1991 en 1993 werd de rol van Wednesday ingevuld door Christina Ricci. Zij speelt ook mee in de nieuwe reeks, maar welk personage zij dan zal vertolken, is niet duidelijk. Naast Ortega en Ricci zullen we ook nog Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Gwendoline Christie, Christina Ricci, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Emma Myers en Joy Sunday zien.

De showrunners en executive producers van de aankomende reeks zijn Al Gough en Miles Millar (SmallvilleInto the Badlands). De legendarische Tim Burton (BeetlejuiceEdward Scissorhands) is de regisseur van dienst.

Bekijk hieronder de eerste officiële teaser van Wednesday:

Een exacte releasedatum voor Wednesday is er nog niet. Kijk ondertussen eens in onze top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...