Left Right
scrollTop top

Nicola Coughlan (Penelope) bevestigt: “Featheringtons in ‘Bridgerton’ zijn gebaseerd op Kardashians”


Bridgerton Kardashians
© Netflix, Image Press Agency / Sipa USA (via Isopix)

De familie Featherington uit Bridgerton is gebaseerd op de familie Kardashian. Dat heeft actrice Nicola Coughlan, die in de reeks Penelope Featherington speelt, laten weten via Twitter. Kim Kardashian, zelf een grote Bridgerton-fan, was door het dolle heen toen ze dat nieuws hoorde.

Bridgerton was eind vorig jaar en begin dit jaar overal. Zo groeide de reeks zelfs uit tot een van de meest succesvolle titels van Netflix ooit. De reeks gaat over invloedrijke families die zich voeden met roddels en drama. Het klinkt al een beetje als de Kardashians en dat is dus niet geheel toevallig.

Kardashians anno 1800

Nicola Coughlan, die in Bridgerton de rol van Penelope Featherington speelt, kwam te weten dat Kim Kardashian grote fan is van de reeks. Daarom had ze een leuke verrassing voor Kim en de rest van haar familie. “Weet Kim Kardashian, als ’s werelds nummer één Bridgerton-fan, dat de Kardashians een enorme inspiratie waren voor de Featheringtons? En dat we constant over hen aan het praten waren tijdens het passen van de kleding? Ik heb het gevoel dat ze dat moet weten.”

Kim Kardashian wist dat duidelijk nog niet. Want van zodra ze de tweet las, was ze helemaal door het dolle heen. “WAT? Ik ben aan het flippen!!!!! Ik kreeg deze tweet toegestuurd in mijn Bridgerton-groepschat! Kan ik alsjeblief ook eens kleren komen passen. Dat zou mijn hele leven maken!!!!” Met deze tweet bewijst Kim dus ook dat ze écht de nummer één fan is, want ze heeft dus zelfs een heuse Bridgerton-groepschat.

En de liefde is duidelijk wederzijds, want na de tweet van Kim deelde Nicola dat ze niet kan geloven dat Kim op haar geantwoord heeft. “Ik hou al meer dan een decennium van Kim”, liet ze weten.

Bridgerton seizoen 2, 3 en 4

Kim en de andere fans van Bridgerton hebben alvast veel om naar uit te kijken, want Netflix heeft al bevestigd dat de reeks nog minstens drie extra seizoenen krijgt. Daarin zal grote publiekslieveling Regé-Jean Page wel niet meer te zien zijn. De acteur liet weten dat het verhaal van zijn personage Simon uitverteld is en dat het nu dus de beurt is aan de andere personages om in de spotlights te staan.

Zoek je in afwachting van het tweede seizoen nog iets om te kijken? Dan vind je hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…