Heel wat films in Marvel Cinematic Universe krijgen nieuwe releasedatum

Er zijn weer enkele veranderingen doorgevoerd in het releasechema van het Marvel Cinematic Universe (MCU). Door de stakingen in Hollywood kwamen enkele producties stil te liggen, waardoor de tijd alsmaar meer begon te dringen. Dat Deadpool 3 daardoor al was verschoven van mei naar juli, was bekend. Maar nu heeft Marvel Studios nog wat nieuwe datums gelost.

Halverwege juli hebben de leden van de Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) het werk neergelegd in Hollywood. Na bijna vier maanden is er eindelijk een akkoord tussen de vakbond van acteurs en de grote filmstudio’s en streamingdiensten.

Zo kunnen alle producties binnenkort worden hervat en kunnen acteurs ook opnieuw reclame maken voor hun films en series. Toch heeft de staking voor heel wat vertragingen gezorgd en dat is ook merkbaar binnen het MCU.

Nieuwe releases

Een tijdje geleden kondigde Marvelbaas Kevin Feige een tijdlijn aan vol nieuwe Marvelprojecten. Even later kregen die projecten ook een officiële releasedatum. Zo konden we in 2024 alvast rekenen op de release van Deadpool 3, Captain America 4 en Echo. Bij een nieuwe update van die datums is de Captain America-film al verschoven naar 2025. Dat is ook meteen de grootste verschuiving, aangezien de normale release was gepland voor juli 2024.

Als we het nieuwe releaseschema mogen geloven, krijgen we nu Deadpool 3 op 26 juli 2024. Daarna volgt Captain America: Brave New World pas op 14 februari 2025, Fantastic Four op 2 mei 2025, Thunderbolts op 25 juli 2025 en Blade op 7 november 2025.

Meer
Lees meer...