‘Fantastic Four’ zal volgens regisseur enorm verschillen van normale Marvelfilms

Er wordt al lange tijd enorm uitgekeken naar de nieuwe film rond Fantastic Four. Nadat Marvel al liet weten dat de film in 2025 zou verschijnen, bleef het nieuws rond het project uit. Door de lange stakingen in Hollywood stond het project even op een laag pitje, maar nu wordt er duidelijk opnieuw haastig aan gewerkt. Dat vertelt regisseur Matt Shakman.

Marvel Studios is de laatste tijd druk bezig met het samenbrengen van al zijn superhelden uit de comics. Na de transfers van onder andere Spider-Man, die eerder onderdeel was van Sony Pictures, Deadpool, Daredevil en Kingpin, heeft Marvel nog een nieuwkomer. Ook de Fantastic Four zullen in een nieuwe film namelijk hun intrede maken in het Marvel Cinematic Universe. Maar daarover is nog niet veel bekend. Al laat Shakman wel weten dat het zal afwijken van wat fans van het universum gewend zijn.

Fantastic Four

Het was 2005 toen Fox besloot om aan films van de Fantastic Four te beginnen. De eerste film werd geregisseerd door Chris Columbus en had met Jessica Alba, Chris Evans (Captain America himself), Michael Chiklis en Ioan Gruffudd een topcast. Na twee films trokken ze de stekker eruit. Later, in 2015, volgde nog een nieuwe versie, met onder andere Miles Teller, Jamie Bell en Michael B. Jordan. Ook dat bleek geen succes.

Toch probeert Marvel het binnenkort opnieuw. De nieuwe film zou uitkomen in 2025 en zal opnieuw nieuwe acteurs verwelkomen in de rollen van Reed Richards (Mr. Fantastic), Sue Storm (Invisible Woman), Ben Grimm (The Thing) en Johnny Storm (Human Torch). Wie dat zullen worden, is nog steeds niet duidelijk.

“Anders dan andere projecten”

Over het nieuwe project is dus nog niet veel bekend. Door de stakingen in Hollywood zullen de opnames hoogstwaarschijnlijk pas in de lente van 2024 van start kunnen gaan, wat een release in het najaar van 2025 het vroegst haalbare maakt.

In een nieuw interview met Collider vertelt regisseur Matt Shakman wel al wat meer over zijn plannen. “Het is zo verschillend op zoveel verschillende vlakken. Ik wou dat ik specifieker kon zijn en meer kon vertellen, maar we gaan de dingen echt anders aanpakken”, klinkt het.

Meer
Lees meer...