‘Friends’-actrices werkten niet graag samen met Jean-Claude Van Damme

Friends bestaat ondertussen al meer dan 25 jaar. Maar dat wil niet zeggen dat het laatste woord over de legendarische sitcom al is gezegd. Integendeel. Zo is nu pas bekend geraakt dat actrices Jennifer Aniston (Rachel) en Courteney Cox (Monica) de passage van Jean-Claude Van Damme helemaal niet zo aangenaam vonden.

In tien seizoenen Friends zijn héél wat bekende gezichten de revue gepasseerd. Denk maar aan Brad Pitt, die op dat moment met Jennifer Aniston getrouwd was. Hij speelde Will, die samen met Ross de I Hate Rachel Green-club had opgericht tijdens hun jaren op de middelbare school. Die aflevering is er eentje uit het achtste seizoen van de reeks.

Julia Roberts

Maar de cameo’s begonnen al véél vroeger. Zo was ook Julia Roberts in een tweedelige aflevering van Friends te zien. Het gaat om ‘The One After The Super Bowl’ uit seizoen 2. De actrice wilde alleen maar meespelen als Matthew Perry (Chandler) voor haar een paper over kwantumfysica schreef. En dat heeft de acteur dus gedaan.

Jean-Claude Van Damme

In diezelfde aflevering was ook Jean-Claude Van Damme als zichzelf te zien. Rachel (Jennifer Aniston) en Monica (Courteney Cox) ontmoeten de acteur op een filmset. Monica is verlegen en vraagt Rachel om een date voor haar te regelen. Maar Van Damme luistert niet, en vraagt Rachel uit. Pas wanneer de acteur een trio voorstelt, dumpen Rachel en Monica hem.

Maar blijkbaar was dat niet alleen z’n ‘personage’ in Friends. Want ook de acteur zelf ging volgens de regisseur van de aflevering, Michael Lembeck, een serieuze stap te ver. Hij sprak met The Hollywood Reporter over de opnames van ‘The One After The Super Bowl’.

“Onvoorbereid en arrogant”

https://youtu.be/jWPu9mdmK3g

“Hij was onvoorbereid en arrogant”, klonk het. “Maar da’s niet het verhaal dat ik wilde delen.” Lembeck vertelt over een fragment dat nooit is uitgezonden. Daarin kust Van Damme zowel Rachel als Monica. “We hebben eerst hem en Jennifer gefilmd. Daarna kwam ze naar mij en vroeg ze me om hem te vragen om z’n tong niet meer in haar mond te duwen.”

“Ik heb hem dan verteld dat alles perfect was, maar dat hij dat beter niet meer zou doen. Later namen we de scène met Courteney op. Komt zij naar mij toe gelopen: ‘Lem, wil je hem alsjeblieft vragen om z’n tong niet in m’n mond te steken?’ Ik kon het niet geloven! Ik moest het hem nog eens vragen, maar nu iets strenger.”

Friends is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...