‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ zoekt hoofdrolspelers

Game of Thrones krijgt binnenkort z’n eigen spin-off. House of the Dragon zal het verhaal vertellen van de familie Targaryen, zo’n driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. En er is schot in de zaak gekomen, want de casting calls voor de hoofdrollen van de reeks zouden uitgestuurd zijn!

Dat House of the Dragon eraan komt, is al lang geen verrassing meer. Dat de Game of Thrones-prequel over de familie Targaryen zal gaan, was ook al lang duidelijk. Zelfs voor mensen die het nieuws helemaal niet volgen en nog nooit een letter uit de boeken van George R.R. Martin gelezen hebben.

De titel van de nieuwe reeks is dan ook niet zo subtiel. Iedereen die ook maar één aflevering van Game of Thrones gezien heeft, weet dat “het huis van de draak” het Huis Targaryen is. Of dat hopen we tenminste.

Acteurs en actrices kiezen

House of the Dragon zou volgens HBO in 2022 moeten verschijnen, maar daarvoor is er nog heel wat werk aan de winkel. De serie is nog in volle ontwikkeling en moet zelfs nog acteurs en actrices kiezen die in de huid van Aegon, Visenya en Rhaenys Targaryen zullen kruipen.

En de eerste oproepen daarvoor zouden net verstuurd zijn. Dat schrijft entertainmentwebsite Knight Edge Media. De website deelt ook hoe die casting call eruit ziet. De drie hoofdpersonages uit House of the Dragon krijgen enkele – niet zo verrassende – kenmerken.

Aegon, Visenya en Rhaenys Targaryen

Aegon Targaryen is een blanke (duh) man tussen de twintig en dertig jaar oud. Hij is met z’n twee zussen getrouwd en is een beetje schuchter, stil en gelovig. Hij kan hard zijn als mensen hem uitdagen. Aegon rijdt op de draak Balerion.

https://twitter.com/HOTD_official/status/1217857381822013440

De twee zussen over wie het hierboven gaat, zijn Visenya en Rhaenys. De eerste is de oudste van het gezin. Visenya is wulps, maar streng en een serieuze onvergevende vrouw. Haar draak heet Vhagar.

https://twitter.com/HOTD_official/status/1197421920070852608

De jongste van het gezin is Rhaenys. Ze is vriendelijk, sierlijk, maar ook nieuwsgierig, impulsief en een beetje ondeugend. De draak waar de jongste Targaryen op rijdt, heet Meraxes.

Gaten vullen

Voor fans van Game of Thrones en de boeken van George R.R. Martin zal House of the Dragon niet al te veel verrassingen bevatten. Het verhaal van de nieuwe reeks is namelijk op die twee bronnen gebaseerd. Maar de gaten die daarin voorkwamen, worden in House of the Dragon gevuld.

Nog even kort samengevat voor de onwetenden onder onze lezers: House of the Dragon speelt zich af zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Dat wil zeggen dat we waarschijnlijk te zien zullen krijgen hoe het Huis Targaryen Westeros inpalmt en er de controle overneemt.

Meer
Lees meer...