Gedaan met de opstootjes in de Colruyt: vanaf dit weekend is Cara Pils terug

Al ongeveer een week zijn de fans van Cara Pils het noorden kwijt, want hun favoriete bier is erg zeldzaam geworden in de rekken van de Colruyt-winkels. Wie slim was heeft natuurlijk een voorraad aangelegd toen het onrustwekkende bericht naar buiten kwam, maar er is goed nieuws: Cara Pils, het bier dat slechts 33 cent kost, keert dit weekend terug naar de winkelrekken.

Sinds 30 mei is het moeilijk geworden om nog Cara Pils te vinden. En voor maar 33 cent per blikje is het niet gemakkelijk om een volwaardig alternatief te vinden. Vooral bij studenten is het bier erg geliefd, en zij zitten net nu midden in de examenperiode. Door problemen bij de verpakking en het transport van de pils geraakte het bier niet meer in de winkels van Colruyt. Hoewel nog steeds niet duidelijk is waar het probleem precies lag, is er nu toch goed nieuws.

Hanne Poppe, woordvoerster van de brouwerij, vertelt aan SudPresse dat Cara Pils intussen opnieuw z’n weg naar Colruyt vindt. “En het ziet er goed uit voor het weekend en begin volgende week. Tegen dan zou iedere winkel z’n vertrouwde stock terug moeten hebben.” Iedereen kan dus opgelucht ademhalen, want er was zelfs al sprake van relletjes in Colruyt-winkels die geen Cara Pils meer hadden.

En nu naar China!

Binnenkort zal niet alleen België verslaafd zijn aan Cara Pils, want Colruyt wil het bier naar China sturen. “We zijn dit aan het testen via de Chinese website Alibaba. Sinds januari bieden we onze Cara Pils aan”, aldus de woordvoerster. Dat betekent niet dat het Belgische tekort veroorzaakt wordt door de nieuwe Chinese klanten. “Het gaat om een site die verkoopt van onderneming tot onderneming, niet aan particulieren.”

Op Alibaba kan je inderdaad Cara Pils kopen aan 0,136 euro per blikje, maar dan moet je dus wel meteen een hele container bestellen. Er kunnen per week 110 paletten geleverd worden. Indien we de komende maanden een alcoholprobleem in China zien ontstaan, weten we meteen hoe het komt.

Meer
Lees meer...