Gentse Feesten krijgen dan toch alternatieve editie

Gentse Feesten 2020

De Gentenaars zullen deze zomer dan toch hun geliefde Gentse Feesten niet helemaal moeten missen. Onder de naam ‘Gentse Feesten: digitaal en creatief alternatief’ bieden zowat alle organisatoren livestreams en/of video’s aan en zullen er ook enkele activiteiten doorgaan voor een beperkt publiek.

In volle coronacrisis in april besloot de Nationale Veiligheidsraad dat er ten minste tot eind augustus geen grote festivals mochten doorgaan in België. Daarmee viel er de facto ook een doek over de Gentse Feesten 2020, voor het eerst in 101 jaar.

Nu het coronavirus in ons land enigszins onder controle is en de maatregelen versoepeld zijn, komt stad Gent met goed nieuws. Tijdens de periode van de Gentse Feesten, van 17 tot en met 26 juli, zal er toch gezorgd worden voor een zo goed mogelijk alternatief.

Video’s en livestreams

“Helemaal géén Gentse Feesten, dat zou al te gek zijn. We hebben daarom gedaan wat de Gentenaars doen, in zo’n geval: we hebben onze plan getrokken om een passend alternatief te voorzien, mét respect voor alle veiligheidsmaatregelen. De Stad biedt extra centen en het online platform, en de creatievelingen zetten hun beste beentje voor om ons publiek te bekoren”, zegt Annelies Storms (sp.a), schepen van Feesten en Evenementen.

Alle grote pleinorganisatoren, op Polé Polé na, zullen tijdens de periode van de Gentse Feesten alternatieve en digitale activiteiten voorzien op de website gentsefeesten.be. Zelfs de beruchte Vlasmarkt zorgt online voor de nodige sfeer door dj-sets te streamen. Veel van die video’s en livestreams blijven zelfs heel de zomer online zodat je er ook later nog van kan genieten.

Kleine activiteiten met publiek

Er zijn ook een aantal kleinschalige activiteiten voor publiek. Zo organiseert Vzw Onder de Draak in De Abt culturele activiteiten met onder andere Koen Crucke, Free Souffriau en comedian Han Solo. Om erbij te zijn moet je wel reserveren. Hetzelfde geldt voor Mardi Gras, dat verhuist van onder stadshal naar de tuinen van de Bijloke. Zij organiseren activiteiten voor een zittend publiek op 17 en 18 juli.

Daarnaast is er ook onder andere kindertheater en stand-upcomedy in Tinnenpot, stadswandelingen met gids, klassieke concerten in de tuin van Hotel d’Hane Steenhuyse of de acrobatiekunsten van Collectif Malunés in het Kuipke. Ook daarvoor moet telkens gereserveerd worden.

Gesponsorde artikelen