Gentse gamestudio Larian kondigt ‘Baldur’s Gate III: The Black Hound’ aan

Baldur's Gate 3
Larian Studios/Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate III: The Black Hound komt eraan. De game is het derde deel uit de populaire gamingreeks van het Gentse gamingbedrijf Larian Studios. Baldur’s Gate III zal beschikbaar zijn op pc en via Google Stadia, de nieuwe streamingdienst voor games die het bedrijf binnenkort uitbrengt.

Het succesvolle Gentse gamingbedrijf Larian heeft een derde versie van zijn game Baldur’s Gate aangekondigd. Binnenkort zullen we de game kunnen spelen op de pc, maar ook via de nieuwe gamingstreamingdienst van Google, Google Stadia. Wanneer het spel gereleased wordt, is nog niet bekend. (Via de website van de Baldur’s Gate III: The Black Hound kan je je inschrijven voor updates.)

Larians role playing games

De Baldur’s Gate-serie is een reeks role playing games (rpg). Dat wil zeggen dat de spelers constant de vaardigheden, krachten en uitrusting van hun personage moeten aanpassen om steeds sterkere vijanden te kunnen verslaan. Dat is de enige manier waarop ze verder kunnen gaan in het spel.

Baldur’s Gate is niet de eerste role playing game die Larian Studios op de markt brengt. Helemaal niet zelfs. Het bedrijf kreeg vorig jaar de BAFTA voor beste multiplayer game, nog voor de verwachte winnaar Fortnite. Die prijs kregen ze voor hun spel Divinity: Original Sin 2, dat volgens critici de beste moderne rpg is.

Baldur’s Gate 3 op Google Stadia

Larian Studios heeft de lat voor Baldur’s Gate III: The Black Hound voor zichzelf heel hoog gelegd. Het bedrijf stak maar liefst 300 gamemakers aan het werk om het spel te maken en dat zorgt voor heel wat druk. Zoveel druk zelfs dat Larian de nieuwste game uit zijn Divinity-reeks heeft moeten uitbesteden aan een Deens bedrijf.

Baldur’s Gate III zal binnenkort verkrijgbaar zijn voor pc en ook op Google Stadia. Google liet begin juni heel wat nieuwe informatie over zijn gamingplatform op de wereld los. De dienst zou vanaf november beschikbaar zijn, ook in België. Google Stadia is een nuttige tool om meer spelers te kunnen lokken, want het soort computer dat ze hebben en hoe krachtig die is, speelt niet meer zo’n belangrijke rol om te gamen.

Gesponsorde artikelen