Gerucht: ‘Peaky Blinders’-themapark op komst in Birmingham

Het lijkt maar niet op te houden voor de fans van Peaky Blinders. De BBC-serie over de Shelby-broers is al afgelopen. Maar ondertussen speelt in Londen al een immersive show en is er ook een dansshow van de serie: Peaky Blinders: The Redemption of Thomas Shelby op komst. Daarnaast zou de stad Birmingham ook aan een themapark rond de reeks werken.

Peaky Blinders is na al die jaren nog steeds gigantisch populair en daar spelen de makers maar al te graag op in. Nadat maker Steven Knight eerder al bevestigde dat het zesde seizoen het laatste was, is de nieuws- en geruchtenmolen nadien nog niet gestopt met draaien.

Knight vertelde namelijk dat de reeks zal afgesloten worden met een film en later werd ook bekend gemaakt dat er een immersive show van Peaky Blinders zal spelen in Londen. Ondertussen is daar ook een dansshow aan toegevoegd en werkt de stad Birmingham aan nog een groot nieuw project: een themapark.

Peaky-effect’

Cillian Murphy verovert al jarenlang de harten van vriend en vijand als Thomas Shelby in de Britse reeks Peaky Blinders. De reeks speelt zich af in Birmingham ergens begin 20ste eeuw en volgt de familie Shelby in hun gangsterpraktijken. Sinds 10 juni staat het zesde en laatste seizoen op Netflix, maar toch lijkt het verhaal nog lang niet afgelopen.

De stad Birmingham wil de populariteit van de reeks namelijk nog meer gaan omarmen. Op die manier hoopt het opnieuw wat meer toerisme naar de stad te brengen. In een interview met Mail Online vertelde Neil Rami van de West Midlands Growth Company dat de stad wil werken aan iets rond de serie dat er permanent zal blijven staan.

“Na de Commonwealth Games en de populariteit van de reeks willen we de spotlight op onze stad behouden. We zijn dan ook druk bezig met het ontwikkelen van iets dat het ‘Peaky-effect’ met onze bezoekers blijvend kan entertainen. Iets permanent dus.” Wie weet kan je binnenkort in Birmingham dus een volledig Peaky Blinders-park bezoeken.

Peaky Blinders is bij ons te zien op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...