‘Ghostbusters: Frozen Empire’ krijgt eerste trailer

De Ghostbusters zijn bijna terug! Twee jaar na Ghostbusters: Afterlife komt er nog een nieuwe film bij in de franchise. Beide films komen natuurlijk voort uit de originele film uit 1984, maar geven een iets modernere draai aan het verhaal. In de nieuwe film Ghostbusters: Frozen Empire zien we zo goed als de volledige cast uit Ghostbusters: Afterlife terugkeren.

De franchise van Ghostbusters begon in de jaren ’80 met de originele film, maar de laatste jaren volgden nog heel wat projecten. Een van die projecten was de film Ghostbusters: Afterlife, die in 2021 uitkwam.

De regisseur van dat project, Jason Reitman, zou ondertussen zelfs aan een animatieserie voor Netflix werken. Maar daarnaast is er ook nog Ghostbusters: Frozen Empire dat volgend jaar zal verschijnen. Van die film verscheen zonet een eerste trailer.

Ghostbusters

Het concept Ghostbusters gaat al terug tot de jaren ’80. In 1984 kwam regisseur Ivan Reitman met een film over drie professors die onderzoek deden naar geesten. Uiteindelijk beslissen ze om de bestaande geesten en spoken te gaan verjagen met een van hun uitvindingen. De film werd een gigantisch succes en behaalde zelfs een omzet van 229 miljoen dollar (ongeveer 202,5 miljoen euro) in de Verenigde Staten, wat veel was voor die tijd.

In 2021 volgde Ghostbusters: Afterlife. Die film speelt zich decennia na de originele film af en draait om een familie die naar een klein stadje verhuist. Daar ontdekken ze dat ze familiebanden hebben met de legendarische spokenvangers. Acteurs Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver keerden terug. Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace en Paul Rudd maakten hun eerste intrede in de franchise. De film bleek uiteindelijk een schot in de roos en de aankondiging van een sequel volgde al snel.

Frozen Empire

Die sequel komt er nu eindelijk aan. In Ghostbusters: Frozen Empire beslist de familie om te vertrekken uit Summerville en terug te gaan naar waar het allemaal begon. In New York willen ze de originele Ghostbusters gaan helpen bij een geheim onderzoek. Wanneer ze een nieuw kwaad ontdekken, moeten ze de krachten bundelen om tot een oplossing te komen.

In de film keren onder andere Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard en Mckenna Grace terug. Ook enkele originele acteurs zijn opnieuw te zien. De release staat gepland voor 27 maart 2024.

Bekijk de trailer van Ghostbusters: Frozen Empire hier:

Ghostbusters: Frozen Empire verschijnt op 27 maart in de bioscoop.

Meer
Lees meer...