Gina Carano spreekt voor het eerst na ontslag bij ‘The Mandalorian’

Enkele weken geleden werd Gina Carano ontslagen bij Lucasfilm. Daardoor zal de actrice niet te zien zijn in het derde seizoen van The Mandalorian. Lucasfilm maakte die beslissing na een post op Instagram waarin Carano zei dat Republikein zijn vandaag de dag hetzelfde is als Jood zijn tijdens de Holocaust. En nu reageert de actrice voor het eerst op haar ontslag.

Actrice Gina Carano, die je kan kennen als Rebel Alliance-soldaat Cara Dune in The Mandalorian, is een tijd geleden ontslagen bij Lucasfilm. Dat gebeurde nadat ze een ongepaste Instagram postte over de Holocaust. Het was sinds haar ontslag stil rond de actrice, maar nu heeft ze in een interview met Ben Shapiro haar kant van het verhaal gebracht.

Ontslag bij The Mandalorian

“Gina Carano is momenteel niet in dienst bij Lucasfilm en er zijn geen plannen voor haar in de toekomst”, zei een woordvoerder van Lucasfilm in een verklaring. “Haar posts op sociale media waarin ze mensen kleineert op basis van hun culturele en religieuze identiteit zijn weerzinwekkend en onaanvaardbaar.”

Aanleiding voor het ontslag was een bizarre post van Gina Carano op Instagram. Daarin vergeleek ze nu Republikein zijn met Jood zijn tijdens de Holocaust. De actrice verwijderde die post snel, maar op andere sociale media werden screenshots meteen gedeeld. Kort daarna was de hashtag #FireGinaCarano trending. En Lucasfilm gaf gehoor aan die hashtag. Zij zijn producent van alles wat met Star Wars te maken heeft en dus ook van de Disney+-reeks The Mandalorian. Daarin is Gina Carano sinds halverwege het eerste seizoen te zien als voormalig Rebel Alliance-soldaat Cara Dune. Voor veel kijkers is ze een van de favoriete personages.

Eerdere incidenten

Het ontslag van Carano kwam niet helemaal onverwacht. Eerder kwam ze ook al in opspraak door controversiële uitspraken op sociale media. Zo weigerde ze begin 2020 haar steun uit te spreken voor Black Lives Matter. In september kreeg ze dan weer kritiek omdat ze Beep/bop/boop in haar Twitter-bio zette toen mensen vroegen om haar pronouns te delen. Later kwam ze daarop terug en zei ze dat ze dankzij de uitleg van Pedro Pascal, haar collega bij The Mandalorian, het belang van pronouns inzag.

De voorbije maanden spotte Carano ook met het dragen van mondmaskers in de strijd tegen het coronavirus. Ze suggereerde op Twitter ook dat er tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezing massaal fraude is geplaagd.

“Ik werd gepest door Disney”

In een interview voor The Ben Shapiro Show spreekt Gina Carano nu voor het eerst sinds haar ontslag. Daarbij haalt ze een oude tweet van Pedro Pascal aan. In die tweet, die hij in die in 2018 stuurde, vergeleek hij kinderen zonder papieren die in de VS opgesloten werden in kooien met Joodse mensen in gevangenkampen. Hij werd daarna niet ontslagen, wat volgens Carano het bewijs is van dubbele standaarden bij Disney en Lucasfilm. “Ik weet dat we allebei te ver zijn gegaan in onze tweets. We zijn niet perfect. We zijn mensen.”

Volgens Carano zat Disney haar met een vergrootglas te bekijken. “Ik zat in de problemen omdat ik niet meeging in hun gedachtengang’, klinkt het. “Ik had me er al op voorbereid dat ik op een bepaald punt ontslagen zou worden”. Volgens haar is ze ook niet de enige die geviseerd wordt door Disney. “Ik ben niet de enige die gepest werd door dit bedrijf en ik weet dat. Ik kan een verhaal delen waardoor de media op z’n kop zou staan, maar ik kan dat niet doen omdat ik dan een collega onder de trein gooi. Iedereen is bang om z’n job te verliezen.”

Bekijk hier het volledige interview:

Meer
Lees meer...