Goud! Laurens Devos volgt zichzelf op in het tafeltennis op de Paralympische Spelen

Na het brons van Florian Van Acker eerder vandaag, haalt België vandaag nog een medaille binnen in het tafeltennis op de Paralympische Spelen. En deze keer is het goud! Laurens Devos volgt zichzelf op als paralympisch kampioen.

De Paralympische Spelen worden steeds succesvoller voor ons land. Vandaag hebben ze opnieuw twee medailles beet in het tafeltennis. Daarbij is Laurens Devos er zelfs in geslaagd om zichzelf op te volgen.

Laurens Devos

Op de Paralympische Spelen in Rio won de toen amper 16-jarige Laurens Devos al goud in het tafeltennis. En die titel wilde hij uiteraard verlengen. Na een vlekkeloos parcours stond Devos opnieuw in de finale waar hij het moest opnemen tegen Ma Lin, die op de Paralympische Spelen in Londen in 2012 nog goud pakte.

Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in vier sets, waarbij enkel de eerste set naar Ma Lin ging meet 9-11. Devos domineerde de volgende drie sets en won die makkelijk met 11-6, 11-3 en 11-3.

Vijf medailles

De gouden medaille van Laurens Devos brengt ons totaal nu op vijf medailles. Daarvan zijn er twee goud: die van Laurens Devos in het tafeltennis en die van Michèle George in de paardensport. Florian Van Acker (tafeltennis), Manon Claeys (paardensport) en Griet Hoet en Anneleen Monsieur (tijdrit wielrennen) bezorgden ons land al bronzen medailles op deze Paralympische Spelen.