Goud! Nafi Thiam verlengt Olympische titel in de zevenkamp

Nafi Thiam heeft haar titel in de zevenkamp verlengt door opnieuw goud te halen. Na het speerwerpen stond Thiam al aan de leiding en ook de 800 meter wist ze tot een goed einde te brengen. Vidts kwam nog in de buurt van brons maar moet zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Het kan vandaag niet op. Na het goud van de Red Lions in het hockey, heeft ook Nafi Thiam goud weten te halen op de zevenkamp. Daarmee wordt Thiam de eerste Belgische atlete ooit die een titel op de Olympische Spelen kan verlengen.

Nafi Thiam

Vandaag waren alle ogen in de atletiekarena van de Olympische Spelen gericht op Nafi Thiam. Na zes onderdelen stond Thiam al aan de leiding dus moest ze die voorsprong zien vast te houden tijdens de 800 meter. Daarbij mocht ze 5 seconden verliezen op de Nederlandse Vetter, iets wat normaal niet voor een probleem zou zorgen.

Vidts startte aan de 800 meter op de vijfde plaats en eindigde met een grote voorsprong. Maar kwam uiteindelijk net te kort voor een bronzen medaille. Daardoor is de rest van het podium volledig Nederlandse met Vettel op de tweede en Oosterwegel derde.

Daarmee staat de medaillespiegel van België nu op drie keer goud voor Nina Derwael, de Red Lions en Nafi Thiam, één keer zilver voor Wout Van Aert en één keer brons met Matthias Casse in het judo.