Graspop Metal Meeting kondigt met Tool grote eerste naam aan voor editie 2024

De grote zomerfestivals beginnen langzaamaan hun headliners voor de edities van volgend jaar bekend te maken. Daarbij kon ook Graspop Metal Meeting niet achterwege blijven. Zij hebben zojuist aangekondigd dat Tool op de weide van Dessel te zien zal zijn.

Nadat Rock Werchter eerder al Foo Fighters en Dua Lipa aankondigde als headliners voor volgende zomer, is het nu aan Graspop Metal Meeting. Fans van dat festival waren al enige tijd online aan het speculeren over heel wat namen op basis van informatie van metalfestivals uit ons omringende landen. Maar nu is er dus eindelijk officieel nieuws.

Tool

Volgend jaar kan je op Graspop Metal Meeting namelijk gaan kijken naar Tool. Dat maakte de groep zelf bekend, waarna de bevestiging volgde van Graspop. De Amerikaanse band Tool zal daar op donderdag 20 juni 2024 de South Stage afsluiten op de weide in Dessel.

Het wordt de eerste keer ooit dat Tool op Graspop Metal Meeting te zien zal zijn. Dat is op zich best opvallend, want de groep is al jarenlang een van de meest opvallende rock- en metalbands. Met vier topmuzikanten zorgen ze zo al enkele decennia voor een unieke sound, met invloeden van progressive, anternative, rock en metal. In het verleden gaf Tool echter altijd de voorkeur aan Rock Werchter, waar ze al vier keer te zien waren. De groep staat ook bekend om zijn indrukwekkende visuals tijdens hun liveshows.

Tickets voor Graspop Metal Meeting zijn te koop vanaf vrijdag 25 november om 10 uur.

Meer
Lees meer...