‘Grey’s Anatomy’ seizoen 19 voegt Adelaide Kane (‘Teen Wolf’) toe aan cast

Adelaide Kane is het nieuwste castlid van Grey’s Anatomy. Dat meldt Deadline. De Australische actrice is vooral bekend door haar rollen in de populaire MTV-reeks Teen Wolf en de serie Reign van The CW. Kane is het vierde nieuwe gezicht in het volgende, 19de seizoen van de bekende ziekenhuisserie.

Hoewel hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey) al meermaals liet verstaan liever met Grey’s Anatomy te stoppen, wist de Amerikaanse tv-zender ABC haar begin dit jaar te overtuigen toch bij te tekenen voor een negentiende seizoen. Daarin zullen vier nieuwe castleden hun intrede maken, waaronder actrice Adelaide Kane.

Adelaide Kane

Adelaide Kane zal de rol van eerstejaars chirurgieassistente Jules Millin spelen. Jules werd opgevoed door hippies en groeide uiteindelijk op als de meest volwassene en verantwoordelijke in de familie. Omdat ze dus altijd zorg moest dragen voor zichzelf en haar familie kan ze een beetje bazig zijn. Maar ze heeft het hart op de juiste plaats. Daarnaast durft ze wel al eens wat regels te breken als het gaat om het redden van iemands leven. Daardoor kan ze soms in de problemen komen.

Kane voegt zich zo bij acteurs Alexis Floyd (Inventing Anna), Niko Terho (The Thing About Harry) en Midori Francis (The Sex Lives of College Girls). Alle vier zijn ze in seizoen 19 de nieuwe, eerstejaars chirurgieassistenten aan de Grey Sloan Memorial Hospital. Dat nieuwe seizoen zal vanaf 6 oktober 2022 verschijnen op ABC. Wanneer het dan op Disney+ verschijnt, is niet zeker.

Zoals veel Australische acteurs begon Kane haar acteercarrière bij de langstlopende Australische soap Neighbours. Daarna bemachtigde ze de hoofdrol als Mary Queen of Scots in de reeks Reign van The CW. Zo was ze ook nog te zien in de populaire serie Teen Wolf als Cora Hale en Once Upon a Time. Recent verscheen ze ook in This Is Us op NBC en SEAL Team op CBS. Verder kunnen we haar nog kennen van de allereerste The Purge-film uit 2013 en Power Rangers: RPM.

Meer
Lees meer...