Hard! De enige die de pijnbank van Steracteur Sterartiest nog verdiende, gaat alweer door

Hard! De enige die de pijnbank van Steracteur Sterartiest nog verdiende, gaat alweer door

Sieg De Doncker en Michiel De Meyer gaan naar de halve finale van Steracteur Sterartiest. De meisjes hebben dus gesproken, want eigenlijk waren de twee actrices deze week stukken beter. De lat lag erg hoog en Sieg verdiende misschien wel de pijnbank, maar het zijn Tinne Oltmans (de vloek van de vrijstelling) en alweer Ianthe Tavernier die moeten vrezen.

Exit Bab Buelens

Na haar derde pijnbank moest Bab Buelens de wedstrijd verlaten. Gezien het niveau van de andere kandidaten was dat eigenlijk wel terecht. Bab was vanaf de eerste week een vaste klant op die pijnbank, maar haar trouwe achterban bij Familie hielp haar tot in de zevende liveshow. Daarin mocht ze niet meer zingen, maar de Cliniclowns kunnen tevreden zijn. Bab heeft hen een pak centjes opgeleverd, en zo zijn die pijnbanken toch nog voor iets goed.

Zij gaan door!

Michiel De Meyer – Mmmbop (Hanson) & Fiets

Mmm Bab! Met dat mopje achter de rug kon de jury eerlijk zijn: Michiel De Meyer heeft niet zo geweldig gezongen. Het refrein was oké, het einde was goed, maar Michiel maakt er tegenwoordig een sport van om de eerste noten van z’n liedje verkeerd te raken. Ingeborg heeft bij haar vrienden dan maar nagevraagd waarom Michiel zo populair is, en blijkbaar heeft hij een hoog Tini-gehalte.

Michiel weerlegde eventuele kritiek met zijn Clouseau-nummer. Hij bracht een overtuigende versie van Fiets. Wat ons betreft kan Michiel best in het Nederlands verder gaan, want die liedjes liggen hem bijna altijd. De Piano Man van de eerste aflevering was terug. Gers vond het een beetje geacteerd, maar daar is niks mis in een programma dat Steracteur Sterartiest heet, toch? Ingeborg spotte een beetje met het nummer van Clouseau, maar vond dat Michiel er iets heel goed mee gedaan heeft. En zo ontwijkt alweer de pijnbank. Hij is nu e enige die daar nog niet heeft opgezeten.

Sieg De Doncker – Drops of Jupiter (Train) & Zij is van mij

Sieg De Doncker moest zich na een paar twijfelachtige weken herpakken, en met Drops of Jupiter zagen we deze keer terug de Sieg die we in het begin van dit seizoen zo goed vonden. Volgens Ingeborg kiest hij gewoon altijd de juiste nummers. Minder show, meer zingen, was de raad die hij al een paar keer gekregen heeft. En dat heeft hij vandaag zeker gedaan.

Maar bij zijn Clouseau-nummer hoorden we toch weer zijn tekortkomingen. Niet vergeten dat hij als enige zanger zonder ervaring tussen geschoolde artiesten staat. Als dit in het begin nog goed was door zijn enthousiasme, dan hebben zijn collega’s de lat een beetje te hoog gelegd. Kristel merkte wel dat Sieg zich amuseerde, hoewel het niet altijd perfect gezongen was. Het was soms een beetje meer brullen dan zingen. En wat ons betreft is Sieg nu een beetje uitgebruld, hij kan ons niet meer verrassen. Maar de kijkers zijn het daar niet mee eens en sturen hem naar de halve finale.

DE PIJNBANK

Tinne Oltmans – Teenage Dirtbag (Wheatus) & Ik wil niet dat je weggaat

Tinne Oltmans had voor de show schrik van de vloek van de vrijstelling. Tot nu toe zijn de artiesten de week na hun vrijstelling vaak op de pijnbank terechtgekomen. Tinne had daar tot nu toe nog nooit gezeten. Kristel gaf die vloek alvast een duwtje in de rug, want zij noemde Tinne deze week “een zoekend meisje”. Nochtans heeft ze het zeker niet slecht gedaan, en Gers werd er vrolijk van. Wat wil je dan nog meer?

En dan was het moment daar … Tinne Oltmans haalde eindelijk uit en blies iedereen weg met haar jazzy versie van Ik wil niet dat je weggaat. Dit optreden was een winnaar van Steracteur Sterartiest waardig. De hoge noten op het einde bewijzen telkens opnieuw wat voor een goede zanger Koen Wauters eigenlijk is, maar Tinne haalde ze op haar manier zonder moeite. En dat terwijl Koen zelf toekeek. Klasse, voor ons heeft Tinne nu eindelijk laten zien wat ze echt kan.

Maar het mocht niet zijn, de vloek van de vrijstelling heeft ook deze week onherroepelijk toegeslagen.

Ianthe Tavernier – I say a little prayer (Aretha Franklin) & Altijd heb ik je lief

Ianthe Tavernier won het duel tegen haar VTM-collega, en nu is ze de laatste actrice van de Medialaan die nog in de wedstrijd zit. Vorige week deed ze het niet zo goed, maar de voorbije dagen heeft ze tussen alle repetities van de musical The Little Mermaid een heel geslaagde versie van I say a little prayer ingeoefend. De jury gooide niks dan lof naar haar. Kristel bekent zelfs dat ze een gebedje gedaan heeft dat Ianthe mocht doorgaan. Niet leuk voor Bab, maar Ianthe verdient die mooie woorden wel. We zeggen het nog eens: ze hoort in de finale te staan!

Genieten was het ook met haar versie van Altijd heb ik je lief. Ze zong het voor haar neefje dat doof is (met zijn foto’s op de achtergrond). Er zat dan ook bijzonder veel gevoel in dit nummer. Ingeborg oordeelde dat ze iets in haar hersteld heeft. Kristel wist niet goed wat er dan kapot was, waarna Ingeborg bekende dat ze “in flarden aaneenhangt” door dit programma. Maar eigenlijk voelde iedereen wel wat ze bedoelde. Ianthe heeft in dit liedje nooit zwaar uitgehaald, maar ze zong het zo mooi dat iedereen als betoverd bleef luisteren.

Helaas zit Ianthe voor de derde keer op de pijnbank. En nu zou het haar wel eens fataal kunnen worden, vrezen we, want Tinne Oltmans is een heel taaie klant

Gesponsorde artikelen