Honderden fans van Harry Styles overnachten in Ziggo Dome door treinstoring en delen ervaring op TikTok

Dat fans veel over hebben voor hun favoriete artiest, dat is al enkele keren bewezen. Maar toch hadden heel wat fans van de Britse artiest Harry Styles niet verwacht dat ze ook na de show op zondag 4 juni nog zouden overnachten aan de ArenA waar het concert plaatsvond. Door een treinstoring lag het verkeer namelijk volledig plat en moesten gestrande fans overnachten op de grond van de Ziggo Dome.

Harry Styles trapte gisteren een driedaagse op gang in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. En hoewel alles voor en tijdens het eerste concert van een leien dakje liep, verliep het na het concert voor heel wat fans wat anders. Ook vandaag en morgen volgen er nog concerten van de Britse zanger in het stadion van voetbalclub Ajax.

Storing

Al sinds het begin van ‘Love on Tour’ van Harry Styles staat TikTok vol filmpjes waarin fans tonen hoe ze de avond voor het concert kamperen aan de zaal of het stadion waar het concert zal doorgaan. Dat was ook dit weekend het geval in Amsterdam.

Maar wat velen onder hen niet hadden verwacht, was het feit dat ze ook na het concert nog eens zouden overnachten. Door een IT-storing bij ProRail lag heel het treinverkeer plat in en rond Amsterdam en geraakte niemand nog de stad in of uit. Dus ook niet iedereen die urenlang had gereisd naar de Bijlmer om bij Harry’s concert te zijn.

Ziggo Dome

Alsof een gevulde ArenA nog niet genoeg was, was er ook in AFAS Live een concert gaande. Daar speelde de metalband Ghost voor een gevulde zaal, wat nog eens voor heel wat extra gestrande reizigers zorgde. Uiteindelijk koos een groot deel van die reizigers toch voor een alternatief vervoersmiddel zoals de taxi.

Ongeveer 500 mensen meldden zich uiteindelijk bij de Ziggo Dome voor een overnachtingsplek. Daarvan werden, volgens 3 voor 12, nog eens 400 mensen in de nacht opgehaald. De overgebleven 100 werden ’s ochtends gewekt. Ondertussen regent het al filmpjes van het avontuur op TikTok.

Bekijk hier enkele video’s:

@sabine.kurris tja daar sta je dan🫤 #harrystyles #hslot #hslot2023 #ziggodome #ns #fyp ♬ florida 2009 – joost
@coldside_ofthepillow vanaf de arena naar huis om vervolgens vanavond weer daar te zijn vanavond voor pary in de back. Want gister was WILD 🤠 Maar bedankt ziggo dome #harrystyles #loveontouramsterdamn1 #ziggodome #ziggodomeharrystyles ♬ florida 2009 – joost
@julie.vanderwielen Lekker bezig NS!😘 #harrystyles #ziggodome #johancruyffarena #foryoupage #hslot ♬ Static (Sped Up) – Steve Lacy
@nosstories Er hebben vannacht zo’n 150 mensen in de ZiggoDome moeten slapen. #harrystyles #treinstoring #ziggodome #NOSstories ♬ origineel geluid – NOS Stories
Meer
Lees meer...