HBO cancelt ‘Time Traveler’s Wife’ met Theo James en Rose Leslie na slechts één seizoen

Er komt geen tweede seizoen van de HBO Max-reeks The Time Traveler’s Wife. Daarin spelen Divergent-ster Theo James en Game of Thrones-actrice Rose Leslie de hoofdrollen. De streamingdienst besloot om de nieuwe serie te annuleren na slechts één seizoen, meldt Variety.

Het eerste zesdelige seizoen van de nieuwe reeks The Time Traveler’s Wife verscheen in mei op HBO Max. Nu blijkt dat dat seizoen ook meteen het laatste zal zijn want de streamingdienst besloot om geen tweede seizoen van de serie te maken.

The Time Traveler’s Wife

De reeks vertelt het verhaal van twee gedoemde geliefden: Clare en Henry. Het getrouwde stel wordt namelijk voortdurend uit elkaar gerukt door Henry’s unieke, genetische aandoening. Daardoor springt hij vrijwel voortdurend doorheen de tijd.

Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Audrey Niffenegger uit 2003. De HBO Max-serie is al de tweede bewerking van Niffeneggers verhaal. De eerste werd uitgebracht in 2009 als een film met Rachel McAdams en Eric Bana in de hoofdrollen. In de serie zien we Theo James (Divergent) en Rose Leslie (Game of Thrones) als de hoofdrolspelers.

Gecanceld

“Hoewel HBO geen tweede seizoen van The Time Traveler’s Wife zal maken, was het voor ons een genoegen om samen te werken met meestervertellers Steven Moffat (de schrijver, red.) en David Nutter (de regisseur, red.)”, zei een woordvoerder van HBO in een verklaring. “We zijn heel dankbaar voor hun passie, harde werk en zorg voor het verwerken van dit geliefde boek. We bedanken ook Theo en Rose en de rest van de briljante cast voor hun uitstekende acteerprestaties.”

Waarom de serie geannuleerd werd, is niet duidelijk. Mogelijk had dit te maken met de slechte ontvangst bij de critici. Zij gaven The Time Traveler’s Wife namelijk een score van amper 38 procent op Rotten Tomatoes. De nieuwe HBO Max-serie viel wel goed in de smaak bij het publiek en kreeg van hen een score van 84 procent. En wij snappen heel goed waarom.

Het eerste seizoen van The Time Traveler’s Wife is bij ons te bekijken via Streamz.

Meer
Lees meer...