HBO Max werkt aan nieuwe ‘Sherlock Holmes’-spin-offs met Robert Downey Jr.

Sherlock Holmes is zonder twijfel een van de bekendste detectives in de fictiewereld. Het personage van Sir Arthur Conan Doyle werd ondertussen al gespeeld door heel wat acteurs waaronder Benedict Cumberbatch in de BBC-serie Sherlock en Robert Downey Jr. in de Sherlock Holmes-films. Het is die laatste die nu aan nieuwe reeksen rond het personage zou bezig zijn, in samenwerking met HBO Max.

Robert Downey Jr. en HBO Max zijn in gesprek om een Sherlock Holmes-universum te starten op de streamingdienst. Downey Jr. zal in de producersstoel kruipen voor maar liefst twee spin-offs. Of hij ook zal terugkeren in de rol, is nog niet zeker. 

Sherlock Holmes

Het personage van Sir Arthur Conan Doyle is al sinds de 19de eeuw een belangrijk literair personage. Er zijn dan ook heel wat filmmakers die het personage van de schrijver hebben geleend om er hun eigen verhaal mee te maken. In 2009 was er de film Sherlock Holmes, waarin acteur Robert Downey Jr. de hoofdrol speelde. Een jaar later, in 2010, volgde de gigantisch populaire BBC-reeks Sherlock met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. Ook acteur Henry Cavill speelde de rol al in de Netflixfilm Enola Holmes.

Maar nu is het toch Robert Downey Jr. die de rol waarschijnlijk opnieuw zal opnemen in twee toekomstige spin-offs. Dat meldde The Hollywood Reporter. Downey Jr. had zich eerder al uitgelaten over de mogelijkheid op spin-offs rond het personage, maar nu lijken de plannen ook concreet te worden.

Samen met HBO Max is de acteur bezig aan twee reeksen voor het streamingplatform. Downey Jr. zal alvast producen, maar of hij ook zal terugkeren als Sherlock, is nog niet zeker. Wanneer de spin-offs op HBO Max (bij ons Streamz) zouden verschijnen, is ook niet geweten.

Meer
Lees meer...