Robert Downey Jr. werkt aan Netflix-herwerking van DC Comic ‘Sweet Tooth’

De Amerikaanse acteur Robert Downey Jr. is druk bezig met de productie van Sweet Tooth. Dat is een bewerking van de gelijknamige DC Comic die binnenkort zijn intrede zal doen op Netflix.

Wie Robert Downey Jr. zegt, denkt automatisch aan Marvel-superheld Iron Man. Het is dan ook een verrassing dat de acteur voor zijn volgende project in zee gaat met Marvels’ grootste concurrent DC Comics. Toch hoeven Marvel-fans zich niet meteen zorgen te maken dat hun trouwe held in het andere kamp te zien zal zijn. Samen met zijn bedrijf Team Downey neemt de Iron Man-acteur de Netflix-herwerking van Sweet Tooth voor zijn rekening.

Op Twitter laat Downey Jr. zich bijzonder positief uit over zijn nieuwe uitdaging. “De beste dingen zijn het wachten waard”, klinkt het. “Ik kan niet wachten om dit met jullie te delen.”

Sweet Tooth

Sweet Tooth is een DC Comic over een jongen met de naam Gus die deels hert, deels mens is. Wanneer Gus het bos waarin hij leeft, verlaat komt hij terecht in een post-apocalyptische omgeving. Met de hulp van andere van andere kinderen die net als hem voor de helft dierlijk zijn, moet hij opzoek naar antwoorden om de wereld te redden.

De Netflix-adaptatie van de stripreeks wordt geproduceerd door Jim Mickle en Beth Schwartz. Die laatste werkte mee aan Arrow, een andere DC-held die zijn weg vond naar het kleine scherm. Nu Netflix de samenwerking met Marvel heeft stopgezet, lijkt het tijdperk van DC Comics te zijn aangebroken. Eerder maakte Netflix al een live action-remake over de aartsengel Lucifer.

Meer
Lees meer...