Eerste editie Heroes Comic Con brengt meer dan 57.000 fans samen in Brussel

Afgelopen weekend vond in de Brussels Expo de allereerste editie van Heroes Comic Con plaats. Dat evenement werd verdeeld in twee delen: Made in Asia en de Heroes Comic Con zelf. Zowel op zaterdag als zondag konden fans van manga, anime, Star Wars, Marvel, enzovoort terecht naast het Atomium. En de eerste editie was alvast een groot succes, want het event lokte maar liefst 57.974 bezoekers.

Een huwelijk tussen twee verschillende fandoms? Het kan. Afgelopen weekend organiseerde Heroes, een Europees merk dat meerdere popcultuurevenementen beheert, de eerste editie van Heroes Comic Con. Daar konden zowel fans van Aziatische als westerse helden terecht voor een weekend vol merchandise, optredens, Q&A’s, enzovoort.

Heroes Comic Con

Popcultuur is terug hot and happening! Sinds de coronaperiode lijkt iedereen zijn weg gevonden te hebben naar verschillende series en films. En daar was Heroes Comic Con meteen het bewijs van. Naast het Atomium en het Koning Boudewijnstadion kwamen duizenden mensen samen om hun liefde voor Aziatische en westerse popcultuur te vieren.

Aan de ene kant was er het Made in Asia-gedeelte, waar de liefde voor manga, anime en K-pop uit zijn voegen barstte. Maar daarnaast was er ook het westerse gedeelte, waar je zelfs met Star Wars-lightsabers kon leren vechten.

Heroes Comic Con

Internationale gasten

Maar de grootste trekpleister van het evenement waren misschien wel de internationale gasten. Zowel op zaterdag als zondag kwamen er heel wat grote namen uit de westerse popcultuur op bezoek in Brussel. De eerste dag waren dat onder andere House of the Dragon-acteur Matt Smith en Fantastic Beasts-acteur Dan Fogler. De tweede dag was het de beurt aan Andy Serkis (Gollum in The Lord of the Rings). Ook Stranger Things-acteur Caleb McLaughlin was van de partij.

Het succes van de eerste editie zorgde er ook meteen voor dat Heroes Comic Con een tweede editie aankondigde. Die zal plaatsvinden op 23 en 24 september 2023 op dezelfde locatie, Brussels Expo.

Caleb McLaughlin tijdens de Q&A op zaterdag. Bron: Heroes Comic Con
Meer
Lees meer...