‘Stranger Things’ deelt auditiebeelden van (piepjonge) hoofdrolspelers

De Stranger Things-cast is ondertussen uitgegroeid tot een groep supersterren. Maar je zou bijna vergeten dat niemand hen zes jaar geleden kende. In een recente video van Vanity Fair vertelt casting director Carmen Cuba over haar zoektocht naar de perfecte cast. Dat doet ze aan de hand van hun auditietapes.

Tot 15 juli 2016 waren Noah Schnapp, Gaten Matarazzo, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin en Millie Bobby Brown onbekende namen. Daar kwam verandering in toen Netflix Stranger Things releasete en de serie meteen uitgroeide tot iets groots. Dat moment veranderde het leven van de vijf tieneracteurs.

De verantwoordelijke van die grote verandering is casting director Carmen Cuba. Zij toont in een recent interview met Vanity Fair de audities van de kinderen en vertelt over hoe ze haar één voor één overtuigden van hun talent.

Talent

De opnames van het allereerste seizoen van Stranger Things dateren van 2015. Dat betekent dat de castings nog enkele maanden voordien plaatsvonden. Op dat moment waren de huidige hoofdrolspelers van de reeks tussen de 10 en 13 jaar oud. En dat zien we ook terug in de auditiefilmpjes.

In de video van Vanity Fair is casting director Carmen Cuba razendenthousiast over de keuzes die ze in het verleden maakte. “We waren op zoek naar kinderen die veel konden dragen, en dat is gelukt”, vertelde ze.

Audities

Tijdens de audities vielen vooral Finn Wolfhard (Mike) en Gaten Matarazzo (Dustin) haar op. “Finn was ziek op het moment dat hij de auditie opnam, maar toch bracht hij alles met zoveel overtuiging en fun. Daarna merkten we ook meteen wat voor goede kijk hij had op film en cinematografie.”

Gaten was dan weer degene die de visie van de regisseurs volledig omdraaide. “Hij was de eerste waaraan we ons personage hebben aangepast. Gaten bracht alles in zijn eigen stijl, en die stijl hebben we meteen meegenomen in de rest van ons proces.” De enige uit de reeks die geen auditie moest doen was actrice Winona Ryder (Joyce).

Bekijk het volledige interview en de auditietapes hier:

Meer
Lees meer...