Hoe steek je iemand een hart onder de riem? 3 tips

Geschreven met branded content van Topbloemen.be

Gaat iemand in jouw nabije omgeving door een lastige periode? Dan wil je natuurlijk niets liever dan deze persoon troosten. Een beetje extra liefde geven. Het gevoel geven dat hij niet alleen is. Maar een hart onder de riem steken lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Veel mensen vinden het lastig om de juiste woorden te vinden. Zijn bang dat hun woorden of acties enkel verkeerd zullen vallen. Maar hoe pak je het dan wel aan? Met de volgende drie tips moet het zeker lukken. Al is het maar om even een kleine glimlach op hun gezicht te toveren. 

1. Zeg het met bloemen

Soms schieten woorden tekort. Bloemen vertellen het verhaal altijd. Bloemen aan huis laten leveren is de perfecte manier om iemand even in het zonnetje te zetten. Te laten weten dat je aan haar denkt. Je kunt een kaartje met een persoonlijke boodschap toevoegen, maar dat hoeft niet. Als je het lastig vindt om je gevoelens te verwoorden, dan hoef je dit zeker niet te doen. De bloemen spreken voor zich. Wil je toch iets schrijven, maar weet je niet goed wat? Houd het dan simpel. Een ‘ik denk aan je’ is soms al genoeg om even dat extra steuntje in de rug te geven. 

Weet je niet goed welke bloemen je moet kiezen? Weet dan dat je eigenlijk geen verkeerde keuze kunt maken. Het gebaar valt eigenlijk altijd goed. Vraag eventueel aan de bloemist of hij zelf een boeket samen kan stellen. 

2. Luisterend oor 

Hoe vaak komt het tegenwoordig voor dat iemand echt luistert naar wat je te zeggen hebt? Denk alleen maar aan kennissen die je op straat tegenkomt en snel vragen hoe het gaat. Eigenlijk luisteren ze niet naar het antwoord. Ze zijn veel te druk. Zo gaat het tegenwoordig vaak. We zijn hele dagen druk en vergeten daardoor rekening te houden met onze omgeving. Dat kan voor de mensen die een moeilijke periode doormaken juist heel lastig zijn. Ze voelen zich hierdoor niet gehoord en nog meer alleen. 

Het mooiste wat jij hem of haar kunt geven, is gewoon een luisterend oor. Ga spontaan eens langs, drink samen een kop koffie en thee en laat hem het verhaal doen. Luister oprecht en denk mee. Je hoeft niet overal een antwoord op te hebben. Dat kan ook niet. Maar het lucht voor deze persoon waarschijnlijk al enorm op dat hij zijn verhaal kwijt kan. 

3. Stuur regelmatig een berichtje 

Soms is een klein gebaar al voldoende om iemand de dag door te helpen. Check daarom regelmatig in. Dat hoeven geen lange telefoongesprekken te zijn. Al stuur je maar even een appje. Gewoon even vragen hoe het gaat of een opbeurende quote. Iemand het gevoel geven dat je aan hem denkt en dat hij belangrijk is voor je.  Dat kan écht het verschil maken. Een kaartje is natuurlijk ook altijd een goed idee. 

Meer
Lees meer...