‘House of the Dragon’-fans teleurgesteld in gerecycleerde intro van de reeks

De serie House of the Dragon scheert wereldwijd hoge toppen. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op HBO, HBO Max en Streamz en al sinds de allereerste aflevering kan de serie op zeer goede reviews rekenen. Maar toch vonden fans dat er één ding ontbrak: een intro. Vandaag verscheen de tweede aflevering dus mét intro, maar ook daar waren fans niet al te blij mee.

Iedereen kent de iconische introsong van Game of Thrones, dus om die reden verwachtten de fans bij House of the Dragon opnieuw een klassieker van formaat. Maar tijdens de première van de reeks vorige week was er geen intro te zien. Daar waren de fans niet blij om, maar deze week hadden ze meer succes. De tweede aflevering had namelijk wel een intro, maar ook die bleek niet aan de verwachtingen te voldoen.

“Luie oplossing”

Wie de tweede aflevering van House of the Dragon al heeft gezien, heeft ook de nieuwe intro al gespot. Vorige week was er van die intro nog geen sprake, maar deze week werden de fans dus eindelijk beloond voor hun geduld. Al was dat niet op de manier die velen gehoopt hadden. Fans dachten namelijk dat ze een nieuwe song van componist Ramin Djawadi zouden horen, maar niets was minder waar.

De muziek in de nieuwe intro was namelijk exact dezelfde song als in die van Game of Thrones. En daar waren de fans niet blij om. Op sociale media regende het dan ook aan teleurgestelde reacties. Velen vonden het een teleurstelling of vonden dat de theme song toch lichtjes aangepast moest worden. “Een spin-off zou niet de muziek van de originele serie mogen gebruiken”, klonk het bij journalist Dave Itzkoff op Twitter. Sommige fans vinden de nostalgie dan wel weer aangenaam.

Bekijk de intro van House of the Dragon hier:

Meer
Lees meer...