‘Huis Gemaakt’: Deze drie koppels winnen en mogen verder bouwen aan hun droomhuis

Het is zover. Eindelijk weten we welke drie koppels er verder zullen strijden in Huis Gemaakt. In de aflevering van zonet was te zien hoe de jury streng was tijdens de beoordeling van de slaapkamers en hoe sommige koppels volgens hen zelfs nog niet klaar zijn voor het echte werk. Toch werd er voor het eerst gekozen.

Het waren bewogen dagen voor de koppels in Huis Gemaakt. Ondanks de vele hindernissen, waaronder onafgewerkte kabelverbindingen, wisten de duo’s hun eerste kamer af te werken. Vandaag kwamen Bart, Béa en Cerina langs om die te beoordelen. Daarbij moesten ze ook meteen een lastige keuze maken.

Van de zes koppels die aan het avontuur begonnen, konden er namelijk slechts drie doorgaan. Op die manier blijft er in zowel Hasselt, Antwerpen als Aalst slechts één koppel over. Zij nemen het nu tegen elkaar op. Uiteindelijk zal er maar een grote winnaar zijn, maar dat komen we pas binnen enkele weken te weten.

Drie koppels

Hoewel het voor de jury een moeilijke opgave was, hebben ze uiteindelijk toch gekozen voor Kayleigh en Bavo in Hasselt, Anouk en Martin in Aalst en Ana en Enis in Antwerpen. Zij krijgen de komende weken dus de kans om hun droomhuis verder te realiseren. “We hadden het echt niet verwacht maar we did it! Als we het huis winnen dan kunnen we trouwen en beginnen aan ons familietje”, klinkt het alvast bij Bavo en Kayleigh.

De overwinning van de drie duo’s betekent natuurlijk ook dat de drie andere koppels huiswaarts moeten keren. Voor Herbert & Cynthia, Leonard & Naomi en Tom & Alice stopt het avontuur hier. “Nu kan je maken dat je het wint!”, vertelde Alice alvast met een lach aan winnaars Enis en Ana.

Veel werk

Voor er aan die overwinning gedacht kan worden, zullen de overgebleven drie duo’s toch een tandje moeten bijsteken. Zowel in Aalst als Antwerpen was de jury namelijk een beetje teleurgesteld over de gang van zaken. “We weten dat het een moeilijk huis is en dat jullie geen professionals zijn, maar het moet beter!”, klonk het in Aalst. Ook in Antwerpen moet er nog wat gewerkt worden. Daar gaat het vooral om technieken die niet op punt stonden.

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...