‘Huis Gemaakt’: Spanningen tussen koppels lopen op met deadline in vizier

Huis Gemaakt is weer helemaal terug. Sinds vorige week zien kijkers weer hoe zes duo’s de strijd aangaan om uiteindelijk hun eigen droomhuis te kunnen winnen. Tijdens de vorige afleveringen konden de duo’s hun ideeën al voorleggen, maar moesten ze ook al de handen uit de mouwen steken. Dat is ook deze week het geval en dat zorgt voor de nodige spanningen.

De eerste deadline lonkt en zowel in Hasselt, Aalst als Antwerpen is er nog heel veel werk. In de vorige afleveringen zag de kijker al hoe er in Hasselt moeilijkheden waren wanneer Herbert vond dat het andere koppel niet hard genoeg werkte. Maar deze week lijken de spanningen vooral in Aalst hoog op te lopen.

Deadline

Zowel in Antwerpen, Aalst als Hasselt was het voor de twee koppels per pand even zoeken. Ze moesten namelijk samen aan de afbraakwerken beginnen en dat liep op sommige plekken vlotter dan bij anderen. Hoewel het uiteindelijk goed leek te gaan bij alle koppels, kwam aannemer Johny met slecht nieuws. Hij zag per pand nog veel extra werk dat ook voor de deadline moest afgerond zijn.

Die deadline valt in de volgende aflevering en daarin is te zien dat het op alle drie de locaties een race tegen de klok is. Alle technische leidingen moeten nog nauwkeurig geïnstalleerd worden voor de verbouwingen echt kunnen beginnen. En dat lijkt allesbehalve makkelijk.

“Het trekt op niets”

In Antwerpen strooit een lek roet in het eten, in Hasselt heeft zelfs Herbert het soms moeilijk met de ventilatiebuizen en in Aalst raakt Martin gewond en moet hij naar de dokter. Wanneer Dina vervolgens langskomt om de druk op te voeren, lopen in Aalst de spanningen hoog op. Anouk & Martin zijn namelijk niet te spreken over het werk van Leonard & Naomi. “De kabels liggen door elkaar en de stopcontacten hangen scheef. Sorry dat ik het moet zeggen, maar het trekt op niets”, klinkt het.

Bekijk het fragment hier:

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...