‘Huis Gemaakt’: Deze drie koppels gaan de ultieme strijd met elkaar aan

Het was zonet tijd voor de tweede eliminatie in Huis Gemaakt. Die besliste welke koppels er per locatie doorgingen naar de volgende ronde. Dat betekent dus dat er nu nog maar één koppel per locatie is die het volledige huis onder handen zal mogen nemen. Uiteindelijk zullen die drie koppels uit Antwerpen, Beringen en Boortmeerbeek nog tegen elkaar moeten strijden. Slechts één koppel krijgt uiteindelijk het huis cadeau.

De laatste week zagen we hoe per locatie twee koppels aan de slag gingen. Eerst werkten ze samen om alle overbodige muren, deuren, kastjes, … eruit te gooien en uiteindelijk maakten ze allemaal een eigen slaapkamer. Het ontwerp van die kamer besliste uiteindelijk welk koppel er per locatie door mocht naar de volgende ronde.

Antwerpen

In Antwerpen is de laatste weken misschien nog wel het meeste gebeurd. De twee koppels, Anaïs & Cedric en Melvin & Lien, waren het namelijk niet eens over de inrichting van het huis. Het ene duo wou van de bovenste verdieping namelijk een slaapkamer maken, terwijl het andere duo er een keuken in wou.

Uiteindelijk werd het de slaapkamer, en die mochten Melvin & Lien ook meteen onder handen nemen. Anaïs & Cedric vormden een andere ruimte om tot droomslaapkamer, waarna de jury besliste welke de beste was. Zij kozen voor de kamer van Anaïs & Cedric, die dus ook de rest van het huis onder handen zullen mogen nemen.

Beringen en Boortmeerbeek

Ook in Beringen maakte de jury een finale keuze. Daar ging het tussen Melanie & Didier en Eline & Younes. Uiteindelijk overtuigden Younes & Eline de jury het meest met de warme kinderkamer. De jury vond ook dat het niveau in Beringen duidelijk hoger lag dan dat in de andere panden. “Dit is wat wij verwachten”, klonk het.

In Boortmeerbeek kreeg de jury het iets minder warm van de slaapkamers. Zowel Ines & Seb als Alexia & Emiel presteerden volgens de jury ondermaats. “Dit huis verdient meer. Het winnende koppel moet een serieus tandje bijsteken”, zei Cerina. Toch kregen Alexia & Emiel het voordeel van de twijfel.

Huis Gemaakt is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te zien op VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...