‘Huis Gemaakt’ zoekt kandidaten en zal er een beetje anders uitzien

Huis Gemaakt komt terug. Gisterenavond maakte VTM bekend dat het populaire programma met presentatrice Dina Tersago in de loop van dit jaar opnieuw te zien zal zijn op de zender. Op dit moment is het programma op zoek naar kandidaten, dus inschrijven is de boodschap. In tegenstelling tot vorig jaar krijgen de potentiële deelnemers de panden op voorhand al te zien.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is Huis Gemaakt misschien iets voor jou. VTM komt namelijk met een nieuw seizoen en is nog op zoek naar kandidaten. Die kandidaten zullen niet tot na de selectie moeten wachten om de verschillende panden te zien, want de zender loste nu al enkele foto’s van de huizen in Aalst, Antwerpen en Hasselt.

Huis Gemaakt

Het succesprogramma Huis Gemaakt keert terug met een splinternieuw seizoen. Niet zomaar een nieuw seizoen, maar één dat meteen met een verrassende twist van start gaat. De koppels die het verbouwavontuur starten, zullen dat namelijk niet meer doen in onbekende leegstaande panden.

Voor het eerst in de geschiedenis kunnen kandidaat-verbouwers vooraf al kennismaken met de te verbouwen woningen – die deze keer gelegen zijn in Aalst, Antwerpen en Hasselt – en zich inschrijven voor een pand naar keuze.

Drie panden

Om iedereen te overtuigen van een deelname, deelde de zender al enkele foto’s en komen er binnenkort zelfs openhuisdagen. Op de eerste foto’s is alvast te zien hoe hard de drie huizen van elkaar verschillen. Zo is het huis in Antwerpen opnieuw een oud herenhuis, is het in Aalst een ruim rijhuis en in Hasselt een losstaand huis met veel karakter.

Antwerpen

Het pand in Antwerpen is een herenhuis uit 1927 in het zuiden van de stad. Het heeft een grote inkomhal, een ruime woonkamer en originele elementen die misschien nog wel kunnen behouden worden tijdens de renovatie. Er wordt al een jaar niet meer in gewoond, dus is het aan de kandidaten om het huis nieuw leven in te blazen.

Hasselt

Het pand in Hasselt is een schattige villa uit de jaren 50. In tegenstelling tot de andere twee panden heeft dit huis ook een gigantische tuin. Die is in de vijf jaar dat het huis leegstond, enorm verwilderd. Het is dus aan de nieuwe ‘eigenaars’ om die tuin een nieuw leven te geven en terug tot pronkstuk van het huis te maken.

Aalst

In het midden van Aalst, vlakbij de watertoren, staat een enorm rijhuis. Dat huis is jaren verwaarloosd en verloor daardoor veel charme. Maar dat neemt niet weg dat er nog steeds een sierlijke mozaïekvloer en vier ruime slaapkamers aanwezig zijn.

Inschrijven voor Huis Gemaakt kan via vtm.be. Wanneer het seizoen zal verschijnen, is niet bekend.

Meer
Lees meer...