iCloud-hacker slaat opnieuw toe: naaktfoto’s gelekt van onder andere Kim K 

Enkele weken geleden stond Hollywood in rep en roer toen bleek dat een hacker honderden naaktfoto’s van enkele A-list celebrities had gestolen uit de iCloud. De foto’s werden online gezet, maar waren snel weer verdwenen, samen met de aandacht voor de hacker. Maar nu heeft hij opnieuw toegeslagen: gisteren zette hij enkele naaktfoto’s op Reddit en 4Chan, van onder andere Kim Kardashian en Vanessa Hudgens.

De namen van de nieuwe slachtoffers stonden al op de eerste lijst van gehackte celebrities, maar hun foto’s werden pas nu gelekt. Het gaat om onder andere Kim Kardashian, Vanessa Hudgens, Hayden Panettiere, Mary-Kate Olsen en volgens sommige bronnen ook Emma Watson. Naar verluidt werden er ook nog enkele ongeziene foto’s van Jennifer Lawrence online gezet.

De foto’s werden eerst gepost op 4Chan, maar werden daar onmiddellijk weer verwijderd door de beheerders van de site. Daarna kwamen ze tevoorschijn op Reddit, maar ook daar verdwenen ze snel weer. Dat is in tegenstelling met de vorige golf van gelekte foto’s: zowel Reddit als 4Chan kwamen toen onder vuur omdat ze de foto’s niet onmiddellijk verwijderden. Dat gebeurde pas nadat door de celebs gedreigd werd met rechtszaken.

Wie de foto’s lekte, is niet helemaal duidelijk, maar uiteraard wordt vermoed dat het om dezelfde persoon gaat als enkele weken geleden. Een hacker – The Fappening – brak toen in in de iCloud, waarna Apple toegaf dat het systeem kwetsbaar was en beloofde om extra beveiligingsmaatregelen te nemen. Maar de foto’s die gelekt zijn, blijven natuurlijk wel circuleren…

Bronnen: BuzzFeedMashable
Meer
Lees meer...