‘Ik vraag het aan’ toont in teaser het emotionele verzoeknummer van nieuwsanker Fatma Taspinar

Vanaf morgen, woensdag 31 januari, kan je op VRT 1 kijken naar het nieuwe programma Ik vraag het aan. Daarin zullen verschillende artiesten verzoeknummers brengen die een bijzondere betekenis hebben voor bekende en onbekende Vlamingen. In een teaser voor de eerste aflevering krijgen we het verzoeknummer en emotionele verhaal van nieuwsanker Fatma Taspinar te horen.

Ik vraag het aan, het nieuwe programma van Niels Destadsbader, is vanaf morgen te zien op VRT 1. Om de kijker alvast warm te maken voor de eerste aflevering heeft VRT 1 nu al een eerste teaser gedeeld op sociale media. En die toont ons al dat je best een doos zakdoekjes bij de hand houdt voor het programma.

Ik vraag het aan

In de teaser voor de eerste aflevering van Ik vraag het aan staat nieuwsanker Fatma Taspinar centraal. Ze vertelt over het verlies van haar collega en goede vriend Ward Verrijcken, die in 2020 uit het leven stapte. Fatma vertelt hoe ze bewust die dag wilde werken omdat zij het nieuws wilde brengen. “Het was heel belangrijk voor mij om afscheid te kunnen nemen in mijn eigen woorden.”

Vervolgens vertelt Fatma hoe ze twee maanden voor de dood van Ward Verrijcken samen op reis waren gegaan naar Bretagne. Het nummer dat Fatma gekozen heeft, heeft dan ook te maken met die reis. “Het was onze laatste reis samen en het was ook een van de laatste keren dat ik hem heb gezien. En dit nummer heeft 100 keer op repeat gestaan. Dat ik moest zeggen: ‘Ward, stop ermee, gast. Wat een gezaag is dit’. En ik wou dat ik dat nu weer kon zeggen.”

Het gaat om het nummer Exile van Taylor Swift en Bon Iver dat in Ik vraag het aan gebracht wordt door Zimmerman en Noémie Wolfs. De ontroerende versie van het nummer is ook al volledig te beluisteren in de teaser.

Bekijk hier de teaser voor de eerste aflevering van Ik vraag het aan:

Ik vraag het aan is vanaf morgen, 31 januari 2024, elke woensdag te zien op VRT 1 en online via VRT MAX.

Meer
Lees meer...