Taylor Swift uitgeroepen tot ‘Person of the Year’ door Time Magazine

Time Magazine heeft Taylor Swift uitgeroepen tot ‘Person of the Year’. De bijna 34-jarige zangeres volgt daarmee Volodymyr Zelensky en het Oekraïne volk op. Het is nog maar de derde keer dat een vrouw alleen de prestigieuze titel krijgt toegewezen.

We overdrijven niet als we zeggen dat het het jaar was van Taylor Swift. De populaire zangeres begon in maart aan een van de grootste concerttours ooit: ‘The Eras Tour‘. Daarmee brak ze record na record. Ondertussen is de concertfilm Taylor Swift: The Eras Tour ook in de cinema te zien, en ook daar is het een enorm succes. Tussendoor bracht ze ook twee oudere albums opnieuw uit door discussies over de rechten van haar masters.

Het was dan ook geen verrassing dat Taylor Swift een van de genomineerden was van Time Magazine voor ‘Person of the Year’. Daarvoor had ze wel af te rekenen met zware concurrentie. Andere genomineerden waren namelijk de stakers uit Hollywood, de Chinese leider Xi Jinping, zakenman Elon Musk, OpenAI-CEO Sam Altman, Barbie, de Russische leider Vladimir Poetin, de Britse King Charles III, de aanklagers van voormalig Amerikaanse president Donald Trump en voorzitter van het Amerikaans Federal Reserve System Jerome Powell.

Derde vrouw

De award van ‘Person of the Year‘ gaat naar de persoon of het evenement dat het afgelopen jaar de meeste invloed heeft gehad op mondiale zaken. Volgens Time Magazine is dat dus Taylor Swift. De zangeres noemde de verkiezing een grote eer en zei dat ze “trots en blij” was.

Na Angela Merkel (2015) en Greta Thunberg (2019) is het nog maar de derde keer dat een vrouw alleen verkozen wordt tot ‘Person of the Year’. Anderen, zoals bijvoorbeeld Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en weldoener Melinda Gates, deelden in het verleden wel al de titel met een of meerdere andere personen.

Meer
Lees meer...