J.K. Rowling brengt nieuw boek uit ten voordele van coronapandemie

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling brengt een totaal nieuw boek uit. Dat maakte ze bekend op haar website. De royalty’s van het boek, dat The Ickabog zal heten, zullen gebruikt worden om de coronapandemie te bestrijden.

J.K. Rowling is weer helemaal terug van weg geweest! Na een lange pauze brengt de Harry Potter-schrijfster opnieuw een kinderboek uit. Het verhaal krijgt de naam The Ickabog en behandelt universele thema’s als ‘waarheid’ en ‘machtsmisbruik’. Geen sequel op de Harry Potter-reeks dus! Het grootste deel van The Ickabog schreef ik tussen de Harry Potter-boeken door”, legt ze uit op haar website. “Het was de bedoeling om het te publiceren na Harry Potter and the Deathly Hallows maar na het laatste Potter-boek besliste ik om een tijdje te stoppen met publiceren.”

Door andere projecten belandde The Ickabog onder een dikke laag stof. Letterlijk dan want de manuscripten lagen jarenlang weggestopt op zolder. Daar zouden ze voor altijd gebleven zijn, als het lot er niet anders over beslist had. Om kinderen een hart onder de riem te steken tijdens de coronapandemie, zal het boek gratis verschijnen in digitale vorm. De royalty’s van de geprinte exemplaren en audioboeken zijn bestemd om de hulpverlening te bekostigen.

Online leesvoer

Alle fans die hun geduld echt niet kunnen bedwingen, kunnen terecht op theickabog.com. Op die website zal elke weekdag tussen 26 mei en 10 juli een hoofdstuk verschijnen. Daarnaast roept J.K. Rowling op om massaal tekeningen in te sturen via de website. De winnende illustraties worden verwerkt in het boek dat eind november zal verschijnen.

Het is niet de eerste actie die J.K. Rowling organiseert om haar lezers bezig te houden tijdens de coronapandemie. Eerder deze maand riep de Britse schrijfster Harry Potter at Home in het leven. Dat is een online-voorleesinitiatief waarbij bekende mensen als Daniel Radcliffe en David Beckham een hoofdstuk lezen uit The Philosopher’s Stone, het eerste boek uit de Harry Potter-reeks.

Meer
Lees meer...