Jacob Elordi: “Voor ‘Euphoria’ had ik maar een paar honderd dollar en moest ik in auto slapen”

Tegenwoordig verschijnt Jacob Elordi in de ene reeks of film na de andere, maar dat is niet altijd zo geweest. Nadat hij The Kissing Booth opnam, was de acteur een tijdje werkloos. In die periode moest hij noodgedwongen in zijn auto slapen. De acteur had op dat moment geen onderdak in Los Angeles en maar een paar honderd dollar op z’n rekening.

Het leven als acteur lijkt er een vol rijkdom, maar dat is aan het begin van je carrière vaak niet het geval. Zo vertelt Jacob Elordi in een interview met GQ nu over de periode tussen zijn eerste twee grote rollen. Toen moest hij uit geldnood een tijd in z’n auto slapen.

Slapen in auto

Jacob Elordi is eigenlijk afkomstig van Australië. Voor de opnames van The Kissing Booth verbleef hij een tijdje in Zuid-Afrika, waarna hij in z’n eentje verhuisde naar Los Angeles. Daar moest hij vervolgens op zoek naar werk om een appartement te kunnen betalen. In tussentijd sliep de acteur enkele weken op de zetel van een vriend.

Maar op een bepaald moment was Elordi ook echt dakloos en moest hij noodgedwongen in zijn auto slapen. “Ik kon maar geen werk vinden”, vertelt de jonge acteur. “Ik denk dat ik, ik weet het niet precies, zo’n 400 tot 800 dollar (392 tot 784 euro) op m’n rekening had staan. Euphoria was de laatste auditie die ik deed voor ik terugkeerde naar huis om opnieuw wat geld te verdienen.”

Tijdens de opnames van Euphoria had Elordi nog steeds geen vast onderkomen. Een van de producers van de reeks merkte toen op dat de acteur wel heel veel tijd doorbracht in zijn trailer en zijn auto die hij ernaast had geparkeerd. “Mijn auto zag er niet uit, hij zat vol met dozen en kapstokken en allerlei andere dingen”, legt Elordi uit. Toen de producer doorhad wat er aan de had was, regelde die een kamer voor de acteur in een hotel in West Hollywood. “Ik heb heel veel geluk gehad”, besluit Elordi.

Meer
Lees meer...