Jimin en Jung Kook van BTS breken elk twee nieuwe Guinness World Records

BTS is vier noteringen in het Guinness Book of World Records rijker. Het gaat om twee keer twee individuele records voor de leden Jimin en Jung Kook. Voor Jimin gaat het om records die hij brak met zijn allereerste solonummer Promise dat in 2018 verscheen. Bij Jung Kook gaat het om gloednieuwe records met zijn single Seven die vorige maand uitkwam.

BTS heeft als groep meer dan 25 Guinness World Records achter z’n naam staan, maar ook de individuele leden breken aan de lopende band wereldrecords. Vandaag hebben Jimin en Jung Kook er zo elk twee nieuwe records bijgekregen.

Nieuwe records

Het eerste nieuwe record is er eentje van Jimin. Zijn nummer Promise is sinds 17 juni 2023 het meest gestreamde nummer op het platform SoundCloud. Het nummer werd daar meer dan 330 miljoen keer beluisterd. Promise brak nog een tweede record, dat nu pas achter Jimins naam komt. Op de eerste dag dat het nummer verscheen op SoundCloud werd het al meteen het meest gestreamde nummer in 24 uur op het platform. Hoewel beide records al enkele maanden of zelfs enkele jaren geleden gebroken werden, krijgen ze nu pas een vermelding in het Guinness Book of World Records.

Jung Kook mag dan weer de records voor “meeste streams op Spotify in één week tijd voor een mannelijke artiest” en “de snelste tijd voor een nummer van een mannelijke artiest om 100 miljoen streams te halen op Spotify”. Het eerste record haalde hij met de explicit version van Seven. In de eerste week na de release van het nummer op 14 juli 2023 werd het maar liefst 89.748.171 keer gestreamd. Het tweede record haalde Jung Kook niet veel later. Want op de achtste dag na de release van Seven haalde het nummer al de kaap van 100 miljoen streams.

Meer
Lees meer...