Jonger dan 26 en op zoek naar een eerste job? Search no more

De Federale Overheidsdienst Financiën is naar jou op zoek. Ja jij, schoolverlater jonger dan 26. Heb je net je bachelor- of masterdiploma in een economische richting op zak, dan vind je hier ongetwijfeld je eerste job.

Er liggen bij de FOD Financiën maar liefst 25 startbaanovereenkomsten klaar en één daarvan kan voor jou zijn. Een startbaanovereenkomst, of rosettacontract, is een contract van bepaalde duur waarmee jongeren onder de 26 jaar hun eerste professionele ervaring kunnen opdoen.

Wie zoeken ze?

Voor mensen met een bachelordiploma in een economische richting zijn er 15 plaatsen beschikbaar over zowat heel Vlaanderen, van Antwerpen tot Leuven, Oostende, Gent of Brussel. Je komt er op de dienst Fiscaliteit terecht, waar je nog heel wat richtingen uit kan.

Verder zijn er 5 plaatsen beschikbaar voor wie afstudeerde met een economische master én 5 plaatsen voor wie afstudeerde met een juridische master. Ook zij kunnen op verschillende locaties in Vlaanderen terecht op de dienst Fiscaliteit.

Er staan allerlei verschillende vacatures open voor deze profielen, dus je vindt er sowieso minstens eentje dat je op het lijf geschreven is. Toch niet? Dan kan je ook nog spontaan solliciteren voor een domein dat je interesseert.

Is het iets voor jou?

Heel wat jonge mensen gingen je reeds voor. Zo ging de 28-jarige Jolien Smessaert met haar diploma Bedrijfsmanagement aan de slag als financieel deskundige bij FOD Financiën. “Het mooiste aan mijn job vind ik het maatschappelijk belang. Je draagt onrechtstreeks je steentje bij aan het welzijn van de maatschappij en je helpt mensen. De dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt, geeft mij voldoening in mijn werk”, zegt ze. En ook de 25-jarige Frederik Hubrechts ziet heel wat voordelen aan zijn job als attaché op de dienst Fiscaliteit. “Ik heb een grote afwisseling in opdrachten, bijvoorbeeld qua onderwerpen van bezwaarschriften, maar krijg hier ook de kans om door te groeien in de toekomst.”

De FOD Financiën heeft 25 plaatsen ter beschikking voor mensen met een diploma in een economische richting. De opleiding krijg je on the job en er zijn heel wat mogelijke diensten en functies waarin jij je kan bewijzen. Zin om erin te vliegen? Solliciteer dan snel VOOR 2 december via jobfin.be.

Meer
Lees meer...