‘Stranger Things’-acteur Joseph Quinn heeft nieuwe rol te pakken in ‘A Quiet Place’

Het is eindelijk zover. Acteur Joseph Quinn (28) heeft na zijn rol als Eddie Munson in Stranger Things een nieuwe grote rol gescoord. Althans, dat is wat verschillende bronnen beweren. De acteur zou binnenkort te zien zijn in A Quiet Place: Day One. Dat is een film dat zich in hetzelfde universum als de andere A Quiet Place-films afspeelt.

Al sinds enkele maanden is de naam Joseph Quinn niet meer weg te slaan van sociale media. De acteur was afgelopen zomer te zien in het vierde seizoen van Stranger Things en groeide meteen daarna uit tot een van de populairste acteurs van dit moment. Het was dan ook een kwestie van tijd tot Quinn zijn volgende belangrijke rol zou krijgen. En die rol heeft hij nu, want binnenkort is hij te zien in de nieuwe A Quiet Place-film. Dat melden verschillende bronnen.

Joseph Quinn

Zelfs voor wie Stranger Things niet heeft gezien, is Joseph Quinn misschien geen onbekende. De 28-jarige acteur was afgelopen zomer hét onderwerp op apps als TikTok en Twitter en is een van de meest besproken acteurs van dit moment.

In de Netflixreeks speelde Quinn de rol van Eddie Munson. Eddie is een laatstejaarsstudent aan de Hawkins High School en staat aan het hoofd van de Hellfire Club. Op school wordt Eddie door zijn interesse in D&D en heavy metal al meteen als freak bestempeld. Maar dat was buiten de kijkers gerekend, want die ontvingen het personage met open armen. Sommigen onder hen zijn dan ook een petitie gestart om Eddie volgend seizoen terug te halen.

Nieuwe projecten

Of Eddie Munson, en zo ook Joseph Quinn, nog zal terugkeren in Stranger Things, dat valt af te wachten. Maar daarnaast heeft de populariteit van Quinn er wel voor gezorgd dat hij nu een veelgevraagde naam in Hollywood is.

De acteur zou nu namelijk gecast zijn in A Quiet Place: Day One. Dat is een film die zich in dezelfde wereld als A Quiet Place afspeelt, maar de apocalyptische gebeurtenissen uit het standpunt van anderen zal vertellen. Een van die andere nieuwe personages zou dus voor Quinn zijn weggelegd. Daarmee zou hij binnenkort dus op de set staan met Lupita Nyong’o (Black Panther, 12 Years a Slave), die ook een hoofdrol te pakken heeft.

Meer
Lees meer...