Nederlandse winkelketen Jumbo wil aantal filialen in Vlaanderen verdubbelen

Op dit moment telt Jumbo acht filialen in Vlaanderen. Maar het wil dat aantal dit jaar nog verdubbelen. De winkelketen, en hoofdsponsor van de wielerploeg Team Jumbo-Visma van Wout Van Aert, hoopte dat eigenlijk in 2020 al te doen, maar moest die plannen tijdelijk bevriezen door de uitbraak van het coronavirus.

Eind 2019 opende Jumbo zijn eerste Vlaamse winkels in Pelt, Rijkevorsel en Lanaken. Enkele maanden later kwamen daar nog vijf nieuwe filialen in Sint-Lambrechts-Herk, Beveren en Deurne (twee filialen). In 2021 hoopt Jumbo dat aantal nog een stuk de hoogte in te duwen, zo staat te lezen in Het Financieel Dagblad.

10 nieuwe winkels

Jumbo wil dit jaar namelijk nog 10 nieuwe winkels openen in Vlaanderen. Hoewel de eerste winkels allemaal in de provincies Limburg en Antwerpen te vinden waren, wil Jumbo nu uitbreiden naar de andere provincies in Vlaanderen.

Zo zullen Kuurne en Zedelgem in West-Vlaanderen een Jumbo krijgen en komt er ook eentje in het Oost-Vlaamse Ronse. Daarnaast komen er ook nog twee extra winkels in Limburg. Deze zullen te vinden zijn in Bree en Heusden. Over de locaties van de overige filialen is nog niets geweten. Wel laat Jumbo al weten dat er voorlopig geen plannen zijn om uit te breiden naar Brussel of Wallonië.

Grote groei omzet in coronajaar

Hoewel de coronacrisis roet in het eten strooide voor de uitbreiding van Jumbo, zorgde het er wel voor dat de winkelketen 2020 met positieve cijfers kon afsluiten. Zo steeg de omzet van Jumbo dit jaar tot 9,7 miljard euro. Dat terwijl het een omzet van 9,2 miljard euro verwachte. In Nederland heeft Jumbo nu 21,5 procent van de supermarktbranche in handen. Enkel Albert Heijn doet voorlopig beter bij onze noorderburen met een marktaandeel van 35 procent.

Jumbo is ook de eigenaar van de restaurantketen La Place die wel verlies maakte, aangezien de filialen tijdens de lockdown gesloten moesten blijven. In 2020 nam de familie Van Eerd, de familie achter Jumbo de helft van de winkelketen Hema over. Hema is daardoor privébezit van de familie, maar valt niet onder de Jumbo Groep Holding. Er zijn plannen om Hema volledig over te nemen.

Meer
Lees meer...