Coronavirus: Daling cijfers remt verder af, bezette ziekenhuisbedden stijgt opnieuw

De cijfers rond het coronavirus in ons land lijken opnieuw te stagneren. Het aantal nieuwe besmettingen daalt maar heel licht meer en er liggen zelfs opnieuw meer coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen.

In de periode van 26 tot en met 1 januari zijn in België gemiddeld 1.582 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een daling van 14 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. In vergelijking met het daggemiddelde van maandag (1.589) is er echter zo goed als geen daling. Zondag lag dat gemiddelde op 1.601.

Het gemiddelde aantal afgenomen testen blijft ook lager dan voor de feestdagen. Het gaat nu om 25.200 tests per dag. Daarvan blijkt 7,3 procent positief. Dat laatste is een heel lichte stijging.

Ziekenhuisopnames

Er zijn ook opnieuw 101 mensen opgenomen voor Covid-19. 62 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 2.227 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 40 meer dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 467 mensen met Covid-19. Dat zijn er 2 minder dan gisteren.

Tussen 29 december en 4 januari zijn dagelijks gemiddeld 139,3 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een daling met 14 procent in vergelijking met de week ervoor.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 65 per dag voor de periode van 26 december tot en met 1 januari. Dat is bijna 23 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. In totaal stierven nu al 19.750 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Meer
Lees meer...