Jung Kook (BTS) lost funky solonummer ‘Standing Next to You’

Hoewel ‘GOLDEN’, het eerste soloalbum van Jung Kook van BTS, pas vandaag verschenen is, kregen we de afgelopen maanden al twee singles te horen. Seven (feat. Latto) en 3D (feat. Jack Harlow) groeiden al snel uit tot megahits en daar komt nu ook de funky title track Standing Next to You bij.

Jung Kook van BTS heeft vandaag als voorlaatste lid van BTS z’n officiële debuutalbum gelost. Enkel Jin moet zijn album nog uitbrengen, maar hij zal dat doen nadat hij z’n legerdienst heeft afgerond in juni volgend jaar. Jung Kook is de jongste van BTS, maar is vooral de main vocalist en dat komt perfect tot z’n recht in het album en de title track Standing Next to You.

Standing Next to You

De titel van Jung Kooks solodebuut ‘GOLDEN’ is een verwijzing naar zijn bijnaam “Golden Maknae”. Jung Kook is de maknae van BTS, wat betekent dat hij het jongste lid is van de groep. De titel “Golden” kreeg hij omdat hij uitblinkt in alle facetten van een K-popster zijn. Zo is Jung Kook een van de beste zangers in de industrie, is hij ook een uitzonderlijke danser én zelfs een degelijke rapper.

In de single Standing Next to You zet Jung Kook zijn zang- en danstalent in de verf. Het gaat om een funky nummer, met invloeden uit de eighties. Standing Next to You is een volledig Engelstalig nummer, waarin de hoogtes en de laagtes van het stembereik van Jung Kook tot hun recht komen. Voor de choreo werd dan weer inspiratie geput uit de moves van Michael Jackson. Zo is Jung Kook in de videoclip geregeld te zien met zijn (niet geheel ontoevallig) zes dansers.

Bekijk hier de videoclip van Standing Next to You:

Beluister hier het volledige album ‘GOLDEN’ op Spotify:

Meer
Lees meer...